To menn er ved midnatt konstatert døde etter hele tre skyteepisoder i Stockholm søndag kveld.

Det er vanskelig å henge med for redaksjonen når skyteepisodene kommer tett som hagl. Vi meldte først om to skytinger og tre sårede: Én drept og to skadet i skyteepisoder i Stockholm – politifolk angrepet på åstedet

Kort etter var status tre skytinger, to drepte og to skadede.

Den siste episoden skjedde i Blackeberg i  västra Stockholm klokken 22.45, melder Aftonbladet.

Kort senare bekräftar polisen på sin hemsida att en man har dött efter skottlossning.

Ett vittne som bor i närheten hörde flera skott.

–Jag hörde 7-10 skott, sedan kom ambulanshelikoptern, sex polisbilar och minst fyra ambulanser. Körde i riktning mot Blackeberg, säger vittnet.

SL skriver på sin hemsida att tunnelbanans gröna linje linje 19 inte stannar vid Blackeberg sedan kl 22:55 efter beslut av polisen.

Det är den tredje skottlossningen samma kväll. I Sollentuna dog en ung man efter en skottlossning tidigare under kvällen. Och kort stund senare skadades en man i en skottlossning i Kalhäll.

Politiet skal ha blitt angrepet da de skulle sperre av åstedet i Sollentuna. Ifølge Aftonbladet skal politifolk ha blitt tvunget til å forsvare seg med pepperspray.

Mellom skyteepisodene kom melding om at en mann var blitt stukket med kniv og alvorlig såret i Vällingby i Stockholm kommune.

Like etter skytingen i Järfälla ble politiet varslet om at en kvinne var slått ned og alvorlig skadet i et friluftsområde i Nacka.

Politiet tror at hun ble slått i bakhodet med en sten.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.