Også i slutten av juni i 2019 var det skyting på åpen gate i Sollentuna. Illustrasjonsfoto: Christine Olsson/TT / NTB Scanpix

– Det blev panik, sier vitner etter at en mann ble skutt ned og drept på busstasjonen i Sollentuna, Stockholm, ved to-tiden, torsdag ettermiddag.

– Jag hörde skottlossning på andra sidan stationen. Sedan såg jag någon som trängde sig fram längre bort på stationen, säger Sollentunabon Elyorbek och fortsätter:

– Jag hann inte tänka så mycket, man är lite van. Nuförtiden bara händer det.

– Det händer överallt, man läser om det, det händer där jag bor i Vårby gård, säger Julia och hänvisar till en tidigare skottlossning samma dag. (Mitti.se)

Noen timer senere ble en 21 år gammel mann slått ned bakfra og mishandlet, i samme bydel.

En misshandel har skett i Sollentuna centrum, bara timmar efter att en 20-årig man sköts till döds på busstorget. Det var vid 21-tiden på torsdagskvällen som en man blev nedslagen bakifrån i Sollentuna centrum, av vad han uppfattar som två gärningspersoner. Förmodligen användes någon form av tillhygge.

– Man har genomfört en inledande utredning på plats och nu kommer man lämna över ärendet till en utredningsenhet, säger polisens presskommunikatör Towe Hägg.

Händelsen rubriceras som grov misshandel. Gärningsmännen sprang från platsen direkt efter misshandeln och enligt polisen fanns det inga vittnen till händelsen. (Stockholmdirekt.se)

På nettsidene til de svenske tabloidene er denne saken forlengst langt nede. Ingen oppdateringer å se.

Expressen rapporterer også om: Lägenheten kan ha varit en bombfabrik

Vi kunne ha hatt en egen spalte med kontinuerlig oppdatering på kriminalitets-utviklingen i Sverige. Hver eneste natt og dag skjer det kriminalitet som etter gammeldagse nyhetskriterier ville ha skapt overskrifter og hovedoppslag i etermediene i dagevis. I dagens medievirkelighet flimrer slike saker fort forbi, om de i det hele tatt rapporteres. Slik sett vil enhver støtte fra våre lesere være kjærkommen, og den vil hjelpe til med å styrke vår rapportering.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.