Alarmen om skyting i boligområdet Jordbro sør for Stockholm kom til politiet klokken 15.48 onsdag. Da politiet kom til stedet fant de to menn med skuddskader like ved områdets togstasjon. Skytingen skjedde på en plattform og i en trapp.

En av de skutte, en 25 år gammel mann, skal først ha vært alvorlig skadet, men i en pressemelding onsdag kveld ble det kjent at mannen var død på sykehus. Den andre mannen skal være 38 år gammel. Han behandles nå for skuddskader i beina og magen, ifølge Aftonbladet.

Den avdøde 25-åringen ble nylig løslatt fra en fengselsstraff for drapsforsøk, etter i 2016 å ha skutt en mann i ryggen. Han har også vært aktuell i en etterforskning av et gjengdrap. Den skadde mannen er tidligere dømt til fengsel for blant annet grove våpenlovbrudd, narkotikalovbrudd, tyveri, grov vold og grovt tyveri.

Skytingen fant sted midt i rushtiden og ble observert av et stort antall personer. Flere av disse skal ha blitt kraftig sjokkert. Pendlertogtrafikken ble i første omgang stengt ned på strekningen forbi Jordbro og politiets teknikere har foretatt undersøkelser på stedet i løpet av kvelden. Ifølge politiets pressetalsmann Per Fahlström har de også holdt avhør med vitner. Men Per Fahlström ønsker ikke å svare på spørsmålet om offentligheten skal være redd for å bli rammet av gjengvold:

– Ja… Jag vet inte vad jag ska svara på den frågan. Det är ju beklämmande att det händer, såklart, det är hemskt… Men nu har det hänt och vi gör vårt yttersta för att hitta den eller de gärningsmännen som har gjort det här brottet, sier Fahlström i et intervju med Aftonbladet.

Det er satt i gang en foreløpig etterforskning av drap og drapsforsøk. Onsdag kveld hadde politiet ennå ikke pågrepet en mistenkt for ugjerningen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.