En ordensvakt er skutt i sentrum av Bandhagen, sør for Stockholm. Tre personer er pågrepet, mistenkt for drapsforsøk. Gjerningsmennene skjøt bevisst mot ordensvaktene. Selskapet Avarn bekrefter at en av deres ansatte ble truffet. Det er kulehull i bilen.

Det var ikke streifskudd. Noen skjøt med overlegg mot en merket sikkerhetsbil.

Alarmen om skyting ved T-banestasjonen i Bandhagen sentrum kom inn til politiet klokken 20.55 fredag ​​kveld. En mann med skuddskade ble funnet og kjørt til sykehus.

Flere ordensvakter skal ha blitt skutt mot og en av dem skal ha blitt truffet i overkroppen. Ifølge Politimyndighetens pressemelding var mannens tilstand ukjent like etter klokken 22. Det skal også ha blitt funnet kulehull i ordensvaktens bil. Lena Johansson, regionsjef i Avarn Security, har bekreftet at fornærmede er en ordensvakt, ansatt i selskapet.

– Det är en av våra medarbetare som blivit skjuten, det stämmer. Vi har upparbetade rutiner för hur man hanterar liknande händelser. Jag har inte så mycket mer att bekräfta, sier Lena Johansson til Aftonbladet.

I løpet av fredagskvelden deltok hundepatruljer, helikopter og politiets innsatsstyrke i jakten, og T-banetrafikken på strekningen forbi Bandhagen ble stanset. Kilder til Aftonbladet opplyste i løpet av kvelden at tre personer er pågrepet, noe som ikke er bekreftet av politiet.

Hendelsen er klassifisert som drapsforsøk.

Ordensvakter i Sverige er ikke det samme som vektere i Norge. En ordningsvakt er opplært av politiet, svarer direkte til politiet og har en begrenset politimyndighet.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.