Skjermdump, Expressen TV

To personer er skutt og skadet i Stockholm-forstaden Nacka søndag kveld. Samtidig startet noen en brann i Folkets hus i Fisksätra i Nacka, ved å kaste noe brennende inn i lokalene.

Det pågår en massiv politiinnsats etter to separate skyteepisoder, i den ene ble det skutt opptil 30 skudd mot flere leiligheter.

Minst to personer er såret, og politiet har tatt inn flere personer til avhør.

Politiet ble varslet like før klokken 21 om skyting med automatvåpen mot et leilighetsbygg. I tillegg skal en taxisjåfør ha blitt funnet såret på en annen adresse. Politiet opplyser at den ene sårede ble funnet i en bolig og den andre i en bil.

– Vi åkte till platsen och fann där två skadade personer, en i en bostad och en i en bil. Exakt hur deras skador uppstått vet jag inte i nuläget, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Tre leiligheter skal være truffet.

– Jag hörde skotten, det smattrade på rätt bra. Jag tror att det var någonstans mellan 20 och 30 skott, berättar en boende i området.

Skytingen kobles til andre gjengskytinger den siste tiden.

Politiet har sperrret av åstedet, og leter etter en Audi man tror er koblet til skytingen.

Like etterpå kom det melding om skyting ved en taxi ved Nacka Forum.

Gjerningsmennene fra den første skyteepisoden skal ha flyktet med taxien, men taxisjåføren ble da skutt i ryggen, ukjent av hvem.

De to gjerningsmennen prøvde å flykte i en annen taxi, men ble pågrepet. Personene er velkjente for politiet og har koblinger til gjengskytinger i Stockholm, ifølge Expressen.

En tredje mann skal også være pågrepet i området.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂