Politi under en tidligere utrykning Eskilstuna i Sverige. Foto: Pontus Lundahl / NTB

En mann i 20-årene ble skutt og drept nær en skole i Eskilstuna sør i Sverige torsdag. Politiet leter etter gjerningspersoner.

Ifølge TV4 er den drepte kjent for politiet fra før, som er skutt. Politiet skal ha sperret av et område ved sykehuset personen er tatt til.

NTB-TT melder om saken.

TV4 skriver at politiet leter etter to mistenkte som skal ha stukket av på elsparkesykkel.

Nettopp Eskilstuna har en rekke ganger vært omtalt i forbindelse med grov kriminalitet, som skyting og annen vold.

Byen har nylig også vært knyttet til ekstreme islamistiske miljøer. For bare få dager siden skrev Document om at fem personer var pågrepet av politiet i byen, mistenkt for planer om islamistisk terror:

De fem gripna personerna har anhållits av åklagare misstänkta för stämpling till terroristbrott. Stämpling innebär att en person i samråd med annan beslutar att begå ett brott, försöker förmå någon annan att genomföra ett brott eller åtar sig att utföra ett brott.

Påsken later ellers ikke til å innebære noen «våpenhvile» i det kriminelle Sverige. Det er under ett døgn siden det ble rapportert om en annen, dødelig skytehendelse i landet, i Skärholmen i Stockholm. Se sak under:

Sverige: To menn skutt sør i Stockholm – en død

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Bestill gode bøker:

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.