En mann som var skutt i hodet kom i går kveld til Karolinska sjukhuset i Stockholm. Han døde kort etter.

Svenske medier refererer nøkternt. Det er ikke noe spesielt, det er hverdagslig nå. Man vänjer sig.

polisbilar-i-utryckning

Føreren av bilen mannen ankom med forteller at bilen ble praiet av en annen bil – og ble beskutt.

Ifølge Aftonbladet ble mannen skutt med to ulike våpen, blant annet i hodet.

Drapet kobles nå til en tidligere skyteepisode. Noen timer etter at han kom til sykehuset bekreftet politiet at han var død.

– Den här skadade personen har avlidit till följd av sina skador, sa Karin Stanley på Stockholmspolisens kommunikationscentral vid 23-tiden.

Politiets teori

Aftonbladets kilde sier at politiet har en teori om hva som skjedde før 25-åringen ble skutt. Et antall menn som alle kjenner hverandre skal ha avtalt å treffes et sted i Sundbyberg. De ankom søndag kveld i to biler.

Enligt samma källa har föraren av den bil som den skottskadade mannen kom in till sjukhuset i uppgett att de prejades av en annan bil i närheten av Karolinska sjukhuset och blev beskjutna.

Den avlidne mannen har enligt uppgifter till Aftonbladet skjutits med två vapen och ska bland annat ha träffats i huvudet.

Kobling til skyting lørdag

Stockholmspolisen vil ikke kommentere Aftonbladets opplysninger, men bekrefter at 25-åringen kom til sykehuset uten hjelp av politi eller ambulanse.

Aftonbladets kilde oppgir at saken har koblinger til lørdagens skyting i Fagersjö i sydlige Stockholm der en mann søkte ly i en pizzeria etter å ha blitt truffet i ryggen: Lørdagskveld i Sverige: Tre skutt i Stockholm, Malmö og Säter

Saken etterforskes som drap. Fem personer er tatt inn til avhør, men ingen har foreløpig status som mistenkt.

 

Aftonbladet: Man död efter att ha kommit in till sjukhus med skottskador