Malmö, Sveriges tredje største by, blir stadig mer muslimsk og mindre svensk. Samtidig sliter byen med vold, kriminalitet og økonomiske problemer.

En 25 år gammel mann som ble funnet knivstukket utenfor sitt hjem i Malmö på kvelden tirsdag 13. juni er død av skadene. Mannen ble funnet ved 23-tida i området Kroksbäck.

Det var ganske mange personer på stedet da patruljene kom. Det var en urolig stemning på stedet”, sier Nils Norling fra politiet til SVT. Så langt er ingen varetektsfengslet eller mistenkt i saken. Akkurat nå ser politiet ingen sammenhenger til andre voldsforbrytelser. De har et stort behov for mer informasjon fra publikum, legger Norling til.

Saken blir etterforsket som drap.

På Kroksbäck er beboerne bekymret. “Jeg er skuffet over at dette skjer igjen og igjen”, sier Sadete Islami.

Volden får noen til å nøle med å bli værende. “Det som skjer her gjør at jeg vurderer å flytte. Jeg har barn og er bekymret for dem”, kommenterer Ahmad Mikati.

I løpet av onsdag kveld den 14. juni skal en voldtekt også ha funnet sted på et toalett i det store kjøpesenteret Emporia i Malmö. Offeret er ei 15 år gammel jente som ble fraktet til sykehus med ambulanse. Den antatte gjerningsmannen ble seinere pågrepet på Malmö sentralstasjon. Han er 21 år gammel.

Emporia i Malmö har også tidligere vært rammet av voldskriminalitet. 19. august 2022 ble en person tilknyttet gjengkriminalitet skutt og drept av en 15-åring inne på det travle kjøpesenteret.

Ukrainsk mann skubbet i iskaldt vann av gjeng, sier det er «for mange» arabere i Sverige

Hvit flukt fra Malmö akselererer

Malmö: Muslim er provosert over at svensker har matfestival under ramadan

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.