En mann er død av skadene han fikk etter skytingen på kjøpesenteret Emporia i Malmö, skriver svenske medier. En person er pågrepet.

Det ble først opplyst at en mann og en kvinne ble skadd i skytingen. Fredag kveld sier kilder til avisene Helsingborgs Dagblad, Expressen og Sydsvenskan at en 31 år gammel mann døde.

Sydsvenskan skriver at den døde mannen er et profilert gjengmedlem med en sentral posisjon i det kriminelle miljøet.

Avisen skrev tidligere på kvelden at den pågrepne etter skytingen er en gutt i tenårene, født i 2007, og politiet sa da at hendelsen var knyttet til et kriminelt miljø.

Like etter klokken 17 fikk politiet den første meldingen om at flere skudd var løsnet inne på kjøpesenteret. De rykket ut med store ressurser, og politifolk med dragne våpen tok seg inn i senteret. Der hadde flere mennesker forskanset seg bak stengte butikkdører.

Klokken 18.36 opplyser politiet at den umiddelbare faren for publikum ser ut til å være over. De ber folk ikke komme til kjøpesenteret, og sier de skal ta seg av dem som var på stedet.

Husk å støtte Document også i sommer:

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.