Den kjente og prisbelønte rapperen Einár ble sent torsdag kveld skutt og drept i Stockholm.

Politiet fikk melding om skyting i Hammarby sør i Stockholm klokken 22.50 torsdag. Fler patruljer rykket ut og fant en mann med svært alvorlige skuddskader, skriver Expressen. Mannen var skutt i hode og bryst, og hadde hjertestans, skriver avisen. Livet stod ikke til å redde.

Politiet bekreftet dødsfallet klokken 00.45.

– Den skottskadade mannen är avliden. Han avled på platsen. Man gjorde livräddande åtgärder men hans liv gick inte att rädda, sier politiets pressetalsperson Carina Skagerlind.

Store politistyrker rykket i natt ut til åstedet. Skjermdump, Aftonbladet TV.

Prisbelønt artist

Flere svenske medier melder i natt at den drepte er den kjente rapperen Einár (19), hvis fulle navn er Nils Kurt Erik Einar Grönberg. Einár har mange millioner avspillinger på Spotify og YouTube, og flere låter som har toppet listene. Han har vunnet priser på Grammisgallaen og på svensk P3s Gull-utdeling.

Einár slo igjennom 2019 med Katten i trakten, en låt som lå på førsteplass på Sverigetopplistan i tre uker. Musikkvideoen er tilegnet en venn som ble skutt i Enskededalen i 2018, hvor Einár selv vokste opp. Musikkvideoen «gjenspeiler miljøet med våpen og narkotika», ifølge Wikipedia. Samme år kom debutalbumet Första klass, som gikk rett til topps i Sverige.

Tekstene hans er klassisk gangsterrap; låter om våpen, narko og kriminalitet.

– Det är något som måste lyftas fram. Folk kanske blir rädda och tänker ”Vad är det där?” eller vissa tänker ”Det är bara rap”, men det finns också någon seriös grej med det. Kanske inte just att jag står med en glock och skjuter folk, men det finns andra 16-åringar som gör det här i vårt samhälle och där vi är och befinner oss, har han tidligere sagt til Aftonbladet.

Einár ville fokusere på problemene som unge i forstedene sliter med.

– Jag tycker att det borde förändras och kanske blir det en förändring med mina låtar, man vet aldrig. Först och främst rappar jag om det jag ser och det är det som lockar min publik. Sen finns det en baktanke om att det kanske hörs och folk inser att det är ett problem och tar tag i det, sa han i intervjun.

For bare en uke siden slapp han singelen «Fast här i trakten», som allerede har over 550.000 avspillinger.

Einár la ut sitt siste siste innlegg på Instagram for en uke siden. Kommentarene på innlegget ble i natt fylt med kondolanser fra sjokkerte fans.

Einár var sønn av skuespilleren Lena Nilsson og restauranteier Erik Grönberg.

Skjermdump, Aftonbladet TV.

Stor politioperasjon

Det foregår i natt en stor politioperasjon i området rundt Hammarby, med blant annet helikopter og hunder som søker etter gjerningspersoner.

– Vi har uppgifter att man hört flera skott, sier Skagerlind til Aftonbladet.

Politiet har, som vanlig, hverken pågrepne eller mistenkte.

Ifølge Aftonbladet har vitner observert to mørkkledde personer forlate åstedet.

– Det finns uppgifter om att två personer har setts springa från platsen. Vi kontrollerar alla vi träffar och inventerar filmmaterial som kan finnas på platsen för att få snabba bilder, sier Skagerlind.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.