16-åringer som har alt tiltrekkes av gangsterkulturen: vold, våpen, penger og luksus. Foreldrene aner ofte ikke hva som foregår. Det er både svensker og nysvensker.

Dagens Nyheter har et skremmende intervju med Lohay Mohageb, utreder for svensk politi. Han sier den svenske middelklasseungdommen gjennomgår samme radikaliseringsprosess som de som lot seg rekruttere til IS.

Men deres jaktmarker er ikke Syria. Det er Sverige og den svenske befolkningen.

Siden vekten her er på overflod, velstand og ikke trangboddhet og fattigdom, burde det være et alvorlig varsel til norske politikere: Norge fører samme snillistiske politikk som Sverige og har velstand i overflod. Et «smørgåsbord» for de kriminelle.

Det er noen dager igjen av sommerferien. Luhay sitter overfor en 16-åring med dun på overleppen som har bestyrt en mordkommando.

Men det är inte bara den låga åldern som får Luay Mohageb att undra hur tonåringen hamnade här, så han lutar sig framåt och frågar:

”Du är 16, medelklasskille. Villa? Bra inkomst. Du verkar ha föräldrar som bryr sig om dig, och en bra relation till dina syskon. Flickvän, stabilt och så där?”

Killen nickar, men rättar en detalj. Han bor i radhus, inte villa.

Luay Mohageb ger sig inte utan vill försäkra sig om att killen begriper att detta inte är som på film, eller i något tv-spel. 16-åringen är på riktigt misstänkt för att ha beställt mord, kidnappningar och vapenaffärer av ännu yngre killar mot betalning. Likt en tonårig Rawa Majid.

”Det blir inte mer allvarligt än så här”, förklarar Luay Mohageb.

”Nej”, instämmer tonåringen.

Men det er ikke bare den lave alderen som får Luay Mohageb til å lure på hvordan tenåringen har havnet her, så han lener seg frem og spør:
«Du er 16 år, middelklassegutt. Villa? God inntekt. Du ser ut til å ha foreldre som bryr seg om deg, og et godt forhold til søsknene dine. Kjæreste, stabil og så videre?»
Fyren nikker, men korrigerer en detalj. Han bor i et rekkehus, ikke en villa.
Luay Mohageb gir ikke opp, men vil forsikre seg om at gutten forstår at dette ikke er som en film eller et dataspill. 16-åringen er reelt mistenkt for å ha bestilt drap, kidnappinger og våpenhandel fra enda yngre gutter for penger. Som en Rawa Majid i tenårene.
«Det kan ikke bli mer alvorlig enn dette», forklarer Luay Mohageb.
«Nei», sier tenåringen.

Leseren spør seg om dette er svenske eller nysvenske ungdommer. DN er så politisk korrekt at det vil man ikke si rakt frem. Men uttrykket «ortensvenska» refererer til innvandrerslang og det er både svensker og nysvensker som anvender det. Mer får vi ikke vite. Ikke noe om hvor mange det gjelder.

Men fenomenet beskrives som reversibel integrering: De som har lykkes med integrering bestemmer seg for å søke et kriminelt utenforskap. Det passer best på ortensvenske.

Og det burde skremme vannet av sosialdemokrater. En tydeligere avvisning av den svenske modellen er det vanskelig å tenke seg: Dette er ungdommer med foreldre som har «klart det». Men deres barn slår hånden av Sverige.

– Detta är ungdomar som har alla möjligheter i världen. Absolut inte miljonprogramsområden, trångboddhet, fattigdom eller andra vanliga socioekonomiska förklaringsmodeller, vilket gör det surrealistiskt. När jag gör husrannsakan hemma hos dem tänker jag att vad gör jag här?

Luay kan ved første øyekast selv se ut som de han etterforsker. Noen har problemer med det.

Einár

Den svenske rapperen Einár var dem gjorde gangstarap kool også blant svensk ungdom.

– Det startade 2018. Innan dess var det töntigt med svenska killar som pratade ortensvenska. Med Einár blev det coolt och förknippades med glamour. Han promotade en gangsterkultur som sakta men säkert började äta sig in, säger Luay Mohageb.

Svenske medier, særskilt SVT, har promotert gangsterrappere. I Sverige har dette gått langt: Rapperne bruker våpen og bil som drepte 12 år gamle Adriana som «props» i en video. Når politikerne lar slikt passere har de seg selv å takke. Det samme gjelder journalister.

Ett exempel på när svensk rap blivit rena brottsverktyg är när de prisade rapparna Yasin och Haval agerade lockbete för att lura Einár till en studio för att göra musik. I stället blev Einár förnedrad, rånad och kidnappad. Ett annat uppmärksammat exempel är den musikvideo som en annan rappare, 10an, släppte efter mordet på tolvåriga Adriana. I videon poserar flera inblandade med mordvapnet och flyktbilen.

Et eksempel på at svensk rap blir et redskap for kriminalitet, er da de anerkjente rapperne Yasin og Haval fungerte som lokkeduer for å lokke Einár til et studio for å lage musikk. I stedet ble Einár ydmyket, ranet og kidnappet. Et annet bemerkelsesverdig eksempel er musikkvideoen som ble utgitt av en annen rapper, 10an, etter drapet på 12 år gamle Adriana. I videoen poserer flere av de involverte med drapsvåpenet og fluktbilen.

Gangstarap er omfavnet av mainstreamkulturen. Det får Luay og DNs reporter et eksempel på på Stureplan i Stockholm. I en utstillingsmonter for firmaet Moncler står en mannlig dukke med balaklava, briller, svarte hansker, svarte bukser og sko. Jakken kunne minne om en skuddsikker vest. -Det er sånn drapsmennene sier ut, sier Luay og blir opprørt. Moteindustrien gjør gangsterkulturen cool.

– Det här ser ut som någon som är på väg att skjuta någon. Precis så ser de ut, säger Luay Mohageb.

Denne voldskulturen er noe helt spesielt for Sverige. Den minner om sicarios i Colombia og Venezuela, unge gutter som gjør bestillingsdrap for noen tusenlapper.

Den situasjonen er Sverige alene om i Europa, men det synes ikke å gå inn hos hverken politikere eller medier.

DN går utenom innvandringen. Luay nevner at Sverige har gått fra én million til to millioner på bare noen år. Mennesker med en annen kultur og små ressurser. Han møter foreldre som har bodd årevis i Sverige, men ikke kan forstå eller gjøre seg forstått på svensk.

Det er et alvorlig faretegn når de som har klart seg velger å reversere integreringen.

Killar födda i Sverige som fått alla chanser att lyckas, men som väljer att göra en omvänd integrationsresa och söka sig till ett frivilligt utanförskap där man fascineras av våld och snabba cash. Och där man föraktar samhället.

– Det är trendigt att vara gängkriminell, ha prokriminella värderingar, vara våldsam och supermaterialistisk. Hur är det möjligt, i ett land som Sverige? Jo, de här killarna har vuxit upp i en kultur där de ser hur detta accepteras, firas, glorifieras och ger så mycket belöning att de imiterar det.

Gutter som er født i Sverige og som har fått alle muligheter til å lykkes, men som velger å gjøre en omvendt integreringsreise og søke frivillig utenforskap der de fascineres av vold og raske penger. Og hvor de forakter samfunnet.
– Det er trendy å være gjengkriminell, ha prokriminelle verdier, være voldelig og supermaterialistisk. Hvordan er det mulig i et land som Sverige? Jo, disse gutta har vokst opp i en kultur der dette er så akseptert, feiret, glorifisert og belønnet at de etterligner det.

De som ikke har noe å falle tilbake på har aldri begynt klassereisen. For dem er den kriminelle verden den eneste.

Det er ingen grunn for nordmenn til å triumfere over svensker som har latt sitt land gå i hundene. Samme prosess er i gang her.

 

https://www.dn.se/sverige/brottsutredaren-det-ar-trendigt-att-vara-gangkriminell/

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.