Det har skjedd en skyting mot en bygård i bydelen Frölunda i det sørvestre Göteborg. Boligen som ble rammet av kulene er det samme huset som to dager tidligere ble utsatt for en eksplosjon som ødela inngangspartiet og flere vinduer. Dette melder avisen Göteborgs-Posten.

Klokka 02.00 natt til tirsdag fikk politiet melding om flere høye smell i Frölunda. «Det er flere personer som har hørt en del skudd. Vitner ser også noen personer forlate stedet i forbindelse med det», sier Johan Josarp, vakthavende ved politiet, til Göteborgs-Posten.

Vel fremme på stedet kunne politiet konstatere at det hadde skjedd en skyting. Det er ikke meldt om personskader.

Flere patruljer og sporhunder leter etter gjerningsmenn i området. For øyeblikket er ingen blitt pågrepet i forbindelse med saken.

Politiet har satt i gang en foreløpig etterforskning av drapsforsøk.

En mann ble søndag pågrepet, mistenkt for å stå bak eksplosjonen i bygården. Det er fortsatt uklart om det finnes en sammenheng mellom disse to hendelsene.

Frölunda og andre bydeler i Göteborg har i mange år vært plaget av gjengkrig og blodhevn mellom rivaliserende klaner og grupper.

Göteborg: Kriminelle klaner tar over bydel og truer folk til taushet

– Göteborg har falt

Göteborg kommune jubler for høy befolknings­vekst. Innbyggerne fortviler

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.