Bydelen Farsta i Stockholm ble rammet av to bomber på to dager. Stockholm og Göteborg til sammen opplevde fem bomber på under to døgn.

En talsmann for politiet i Stockholm uttaler til SVT at han frykter at dette er «den nye normalen» i Sverige.

Bombebølgen i Sverige fortsetter: Göteborg rammet av to eksplosjoner

For andre dag på rad skjedde det en eksplosjon i et bolighus i Farsta i Stockholm.

Etter tirsdagens eksplosjon i en bygård i Farsta ble flere beboere evakuert. Det er uklart når de får reise tilbake til leilighetene sine. «Det er ikke mulig å ha en formening om det akkurat nå», sier Per Tegel, sikkerhetssjef i Familjebostäder, til SVT.

Mange av leilighetene i bygget har fått innvendige skader som følge av trykkbølgen som spredte seg fra det aktuelle trapperommet.

Stockholm: «Jeg vil aldri kunne føle meg trygg her igjen», sier nabo etter bombe

Avisen Aftonbladet snakket med noen beboere i Farsta onsdag morgen. En av dem var Birgit Sjögren, som hørte smellet.

«Det var ingen tvil om at det var en bombe, man hørte det på lyden. Jeg tenkte jaha, da var det en bombe denne gangen da».

Hun var ute og gikk tur med hunden sin, den vanlige runden hun pleier å ta på kveldene. Hun synes det er forferdelig at det eksploderer.

«Det spiller ingen rolle hvor vi flytter, Sverige er blitt de kriminelles hjem, tydeligvis. Det er fryktelig trist», sier Birgit Sjögren.

Sverige: Hele samfunnet er infiltrert av kriminelle klaner

En familie som Aftonbladet snakket med bor i trappeoppgangen ved siden av den sprengte porten. De hørte det høye smellet og kjente vibrasjonene.

«Barna er veldig redde og klarte ikke å sovne før klokka ett eller to. Vi har tatt fri fra førskolen i dag og skal ut på tur», forteller familien til avisen.

Kommunens kriseteam har vært på stedet for å snakke med folk. Kirka like ved har også vært åpen på dagtid.

En person som Aftonbladet har snakket med forteller at hun kom hjem ved 21.30-tida etter å ha gått tur med hunden sin.

«Hele huset ristet og du tenkte, ok, nå har det skjedd igjen. På en måte blir man litt immun, det er litt som en del av hverdagen, dessverre. Du bare venter på at det skal skje og så gjør det det», sier ei kvinne som bor i nærheten av åstedet.

Hun innrømmer at hun føler seg bekymret.

«Du er selvfølgelig bekymret for at det skal skje deg også, å få leiligheten din fullstendig bombet, det er vanskelig å forstå, det må være en forferdelig følelse. Men det skjer nå også på dagtid, skyting, at man forveksler mennesker. Du går rundt med redsel og ser på folk og er litt forsiktig».

Svensk politi har pågrepet en mindreårig person etter ugjerningen i Farsta, men ønsker ikke å gå inn på noen detaljer. Ifølge Aftonbladets opplysninger dreier det seg om en 14-åring.

Kjøp «Klanen» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.