Serien av eksplosjoner i Sverige fortsetter. Så langt i 2023 er landet blitt rammet av en detonasjon omtrent annenhver dag i gjennomsnitt.

Rundt klokka 19 på ettermiddagen mandag 10. juli rammet en eksplosjon en kro i Göteborg. Kroen ligger i Andra Långgatan i sentrum av byen. Vinduer ble knust og restauranten ble fylt med røyk. Göteborgs-Posten rapporterer at en person ble ført til sykehus med skader.

En mann er blitt pågrepet og varetektsfengslet etter eksplosjonen. Han er mistenkt for grov offentlig ødeleggelse og grovt brudd på lov om brannfarlige og eksplosive varer.

Politiet utelukker ikke at flere personer kan bli anholdt under etterforskningen.

Mandag kveld meldte politiet at Nasjonal bombegruppe var ferdig med sitt arbeidet på åstedet.

Forrige uke var det også to angrep på restauranter i Göteborg. Den ene var i Kortedala og den andre på Andra Långgatan. Det finnes et familieforhold som knytter de to restaurantene til hverandre. Dette blir også bekreftet av politiet. Ifølge SVTs opplysninger kan det samme familieforholdet knyttes til kroen som ble utsatt for en eksplosjon på mandag.

«Politiet jobber med å innhente informasjon, så hva som skjer i etterforskningen vil jeg ikke kunne kommentere fordi det er taushetsplikt. Vi ser selvfølgelig på både å etablere forbindelser og utelukke forbindelser», sier pressetalsperson Anna Hammarbäck fra politiet.

Göteborg: Kriminelle klaner tar over bydel og truer folk til taushet

Göteborg kommune jubler for høy befolknings­vekst. Innbyggerne fortviler

Svensk politi tegner et bekmørkt bilde av fremtidens Göteborg

Göteborg: Eksplosjon i bygård

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.