Boligområder ved Stockholm er igjen rammet av eksplosjoner, denne gangen i Huddinge og Hässelby. En drapssiktet nynazist skal ha adresse på det ene stedet.

Rundt klokken 04.00 smalt det i et boligområde i Huddinge sør for Stockholm. Eksplosjonen skal ha forårsaket skader på et rekkehus i Fullersta.

Eksplosjon i boligområde utenfor Stockholm

Omtrent to timer smalt det igjen, i et villaområde i Hässelby i Stockholm. Et rekkehus er totalskadd i eksplosjonen og en påfølgende brann. Adressen kobles til drapssiktet mann med nynazistisk bakgrunn.

Ti boliger i området ble evakuert. Ingen skal ha blitt fysisk skadd.

– Den aktuelle boligen er totalskadd, nedbrent til grunnen. Det er bare trerester igjen. Fem andre boliger har fått kraftige skader, sier politiets pressetalsperson Daniel Wikdahl. (NTB-TT)

Ingen skal ha oppholdt seg i leiligheten under eksplosjonen, ifølge Expressen.

Boligen til nynazist?

To drapssiktede personer har adresse på stedet som ble rammet, blant annet en 22 år gammel mann som har forbindelser til Den nordiske motstandsbevegelsen.

Sammen med en tredjeperson er de to siktet og varetektsfengslet for å ha skutt og drept en 23-årig mann som sto og grillet i Jordbro sør for Stockholm onsdag i forrige uke.

En annen mann fikk skuddskader, men overlevde.

Dette er den andre eksplosjonen i Hässelby på én uke. Forrige mandag ble tre personer ført til sykehus etter en eksplosjon i et boligbygg i bydelen, som knyttes til det velkjente Foxtror-nettverket.

Politiets pressetalsperson Wikdahl. sier at slike eksplosjoner «så godt som alltid» har kobling til grov kriminalitet, uten at han bekrefte dette på et så tidlig tidspunkt.

– Det er noe vi kommer til å undersøke framover og finne ut som det også er slik disse gangene eller om det er uvanlige unntak, men det går ikke an å svare på det bare etter noen timer, sier han.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.