Mordbranner og likvideringer florerer. Nå bryter man seg inn i et hus og skyter en familie midt på natten. Mannen døde på sykehus. Mor og barn ble såret. Det var trolig feil hus. Paret hadde ingen forbindelse til kriminelle nettverk.

Naboer ringer inn til politiet ved 01-tiden. De er vekket av skyting. Det begynner å bli så mange slike episoder i Sverige at politiet har problemer med å holde styr på alt som skjer. Ved 03-tiden brøt det ut brann i en villa i Huddinge, og man lurer på om det er en forbindelse til likvideringen i Västberga.

En person er død og to skadd, hvorav et lite barn, etter en skyteepisode ved en bolig i Stockholm natt til torsdag.

Ifølge politiet dreier det seg om et foreldrepar og deres barn. Mannen døde på sykehus av skadene, mens moren er innlagt og får behandling. Barnet ble lettere skadd og er skrevet ut.

Foreldrene som ble rammet, er ustraffet og har ingen tilknytning til kriminelle nettverk. Gjengvolden har dermed etter alt å dømme igjen rammet uskyldige som ikke har noe å gjøre med bandekrigen, ifølge Aftonbladet.

Skytingen skjedde i et villaområde i Västberga, sør i den svenske hovedstaden. Væpnede personer brøt seg inn i huset og åpnet ild, og ofrene ble funnet inne i huset, ifølge polititalsmann Daniel Wikdahl.

Alarmen gikk i 01-tiden om natten. Mange naboer ringte politiet for å varsle om skyting i nabolaget.

Det er mistanke om at skytingen har forbindelse til andre grove kriminelle handlinger i området. Aftonbladet skriver at politiet ikke vil utelukke at det er en forbindelse til en påsatt brann i en villa i Snättringe i Huddinge sør for Stockholm i 03-tiden.

Politiet mener også at det er en forbindelse til den pågående Foxtrot-konflikten mellom «Den kurdiske reven» Rawa Majid og hans tidligere medarbeider Ismail Abdo. En av politiets teorier er at Majids side står bak nattens hendelser.

Politiet leter etter gjerningspersoner med hundepatruljer og helikopter, men ingen er ennå pågrepet. Imens er området avsperret, og politiet innhenter vitnebeskrivelser. (NTB)

 

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.