Det har vært tre branner på ulike steder i Stockholm natt til mandag. Politiet undersøker om brannene har tilknytning til den pågående gjengkonflikten.

Ifølge det Aftonbladet får opplyst bor det slektninger av personer med tilknytning til Foxtrot-nettverket på adressene der det brant.

Den første brannen skjedde i en leilighet i Hässelby vest i Stockholm. To personer var i leiligheten og varslet nødetatene. Én av dem ble sendt til sykehus med ambulanse. Ifølge Aftonbladets kilder oppsto brannen da noen helte brennbar væske gjennom brevsprekken og satte fyr på den.

Også en annen adresse i Hässelby brant i løpet av natten. Også der skal det ha bodd en slektning til en Foxtrot-tilknyttet, skriver avisen.

I tillegg brant det i en bolig i Huddinge, men der får Aftonbladet opplyst at den personen som var ment å rammes ikke bor på adressen.

– Vi undersøker om brannene kan kobles til den pågående voldelige konflikten, sier politiets pressetalsperson Rebecca Lanberg.

Sverige: Stygt over­fall på og ran av venstre­orientert anti­rasist og åpne grenser-politiker

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.