Natten har vært hektisk for nødetatene og politiet etter et stort antall branner i Stockholm.

Det har vært brann i eneboliger, på boligtomter og i trapperom i boligblokker. Noen av alarmene kom med bare noen minutters mellomrom, skriver Aftonbladet.

Brannene mistenkes å være knyttet til den pågående voldsbølgen i Sverige.

I alle tilfellene så har modus operandi vært lik med brennbare væsker i flasker kastet i boliger.

– Jeg har vanskelig for å forestille meg at det er en ren tilfeldighet at så mange branner oppstår samtidig, og i alle tilfeller ser det ut til at brennbar væske har blitt kastet mot husene og satt fyr på, sier politiets pressetalsmann Daniel Wikdahl til TT.

Den første alarmen kom klokken 01.18 da et hus i Glömsta i Huddinge tok fyr. Nødetatene klarte raskt å slukke brannen.

Spor på stedet tyder på at brannen er påsatt.

Tre minutter senere startet en brann inne i et hus i Flemingsberg etter at en gjenstand ble kastet mot huset. Det er klassifisert som forsøk på brannstiftelse.

Klokken 01.35 ble det varslet fra Enskededalen om at det brant på en terrasse på et hus. Beboerne slukket den synlige brannen, men den spredte seg til grunnen.

Politiet mener brannen er påsatt.

Fem pågrepet for å ha planlagt brannattentat i Sverige

Klokken 02.40 startet en brann på en boligeiendom i Södertälje. Brannen ble slukket kort tid senere. Den brannen er også klassifisert som ildspåsettelse.

Omtrent samtidig, klokken 02.41, hørte beboere i en bygård i Haninge et smell, som ble etterfulgt av en brann i trappeoppgangen. En eller annen type brennbar væske har forårsaket brann utenfor døren til en av leilighetene.

Politiet mistenker at brannen er påsatt.

Klokken 02.52 startet en brann ved en port i Jordbro like ved. Porten tok imidlertid ikke fyr. Brannstiftelse etterforskes også der.

Klokken 03.41 ble det også slått alarm om brann i Råcksta etter at beboere hørte smell i trappeoppgangen.

En leilighet i bygningen tok fyr. Røykutviklingen i huset førte til at nødetatene evakuerte beboerne høyt oppe i huset. Noen beboere ble sjekket etter å ha pustet inn røyk.

Dette er andre natt på rad at Stockholmsområdet har blitt utsatt for ildspåsettelse.

I løpet av natt til mandag mistenkes skal det ha startet branner i en leilighet i Hässelby og i et hus i Huddinge.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.