Et stort industrilokale i Tumba i Botkyrka kommune utenfor Stockholm står i brann natt til søndag.

«Vi mistenker at brannen er påsatt», sier Daniel Wikdahl, pressetalsperson ved Stockholmspolitiet, til SVT.

Ved 02-tida fikk nødetatene og politiet alarm om brannen.

«Det er en omfattende brann i et stort industrilokale på cirka 5.000 kvadratmeter. Flere lastebiler parkert i nærheten har også tatt fyr», uttaler Andreas Blomquist, vakthavende befal i Södertörns brannvernforening.

30-40 redningsarbeidere fra fire ulike brannstasjoner jobber på stedet. «Vi har ikke tenkt å slukke brannen, men jobber kun for å hindre spredning», sier Blomquist. Han legger til at det ikke er boliger i nærheten.

Det er så langt ikke meldt om personskader, men det skal ha vært personer som har jobbet i og ved lokalet i løpet av natta. Svensk politi er på stedet og samler inn vitneopplysninger. Ingen er foreløpig varetektsfengslet i saken.

«Det er ingenting som tyder på at noen fortsatt er i rommet», kommenterer Daniel Wikdahl ved Stockholmspolitiet. «Vår vurdering for øyeblikket er at brannen er påsatt, derfor har vi startet en foreløpig etterforskning av grov brannstiftelse», legger han til.

Wikdahl mener det er for tidlig å si om hendelsen kan knyttes til de nylige voldshandlingene i og rundt Stockholm. Han påpeker derimot at det har skjedd ting på stedet tidligere. I januar skjedde en kraftig eksplosjon ved siden av et industribygg i det samme området, som forårsaket omfattende skader på fasaden.

Sverige, inkludert hovedstadsregionen, rystes av meget voldelige gjengkriger mellom rivaliserende grupper og klaner. De kriminelle gjengene bruker svært brutale metoder i disse kampene, inkludert bomber, skytinger og brannstiftelse.

Syv boligbranner i Stockholm – knyttes til voldsbølge

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.