Det brøt ut brann i et bilverksted i bydelen Bromsten nordvest i Stockholm rundt midnatt natt til tirsdag. En knapp time seinere startet det brann ved Elgiganten i Märsta, nær Stockholm. Hendelsene etterforskes som mistenkt brannstiftelse. Dette melder SVT.

Natt til 13. februar ble nødetatene og politiet varslet om en mistenkt eksplosjon ved et industriområde i Bromsten i Stockholm. På stedet ble det konstatert at det var en kraftig brann i et av lokalene.

«Det er muligens et bilverksted som står i brann. Det kan være både gassflasker og biler som forårsaket eksplosjonen», kommenterer Mikael Pettersson, vakthavende ved Stockholmspolitiet.

Hva som forårsaket eksplosjonene er imidlertid uklart. Politiet sperret av området og jobbet på stedet for å lette slukningsarbeidet til redningstjenestene.

«Først når den er ute kan vi se om det ligger kriminalitet bak brannen. Det er for tidlig å si foreløpig», sier Pettersson til SVT.

Slukkingsarbeidet var ventet å pågå utover natta.

En knapp time seinere, klokka 00:45, ble nødetatene tilkalt til elektronikkvarehuset Elgiganten i Märsta, nord for Stockholm.

«De gikk dit på automatisk brannalarm og ble møtt av åpne flammer og røyk fra gjenstanden. Det ser ut til at det brenner ganske kraftig der også», uttaler Mikael Pettersson.

Politiet bistod på samme måte som forrige brann med trafikkstenginger slik at nødetatene kunne jobbe uforstyrret.

Det er så langt ikke meldt om personskader i noen av brannene. Ingen av de berørte eiendommene ligger i nærheten av boliger som brannene risikerer å spre seg til.

Seinere på natta startet to ulike forundersøkelser av mistenkt brannstiftelse.

Politiet ser foreløpig ingen sammenheng mellom hendelsene.

Stor brann i industribygg utenfor Stockholm er trolig påsatt

Kjøp «Klanen» her!

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.