Mer enn 200 biler brant opp i garasjeanlegget i Märsta, natt til torsdag. Skjermdump: SVT

Mer enn 200 biler sto torsdag morgen i brann i et toetasjes garasjeanlegg i Märsta, nord i Stockholm fylke. Brannvesenet ga torsdag morgen opp forsøkene på å slukke brannen. Flere av innbyggerne i nærheten er evakuert, og andre er bedt om å holde seg innendørs på grunn av all røyken som driver over området.

Taket har rast inn, og bygget er fullstendig overtent.

Inifrån garaget hörs smällar och explosioner. Flera boende har evakuerats på grund av rökutvecklingen.

– Brottsutredningen är inledd på grov skadegörelse, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen. (Expressen)

Politi og brannvesen fikk melding om røykutvikling fra garasjeanlegget ved to-tiden natt til torsdag.

De anslo først at det var minst 100 biler som brant. Senere ble tallet oppjustert til rundt 200. Taket på anlegget har kollapset, og det vil ikke være mulig å redde bygningen. Det er foreløpig ikke klart hvordan brannen startet.

Det er hørt enkelte smell og mindre eksplosjoner fra brannen, og det er kraftig røykutvikling. Røyken blåser over et boligområde i nærheten.

– All røyk er farlig, og med hundre biler som brenner, er det klart at den ikke er bra for helsen, sier Bengtsson og ber folk lukke vinduer og dører og skru av ventilasjonsanlegg. (NTB)

Røyken fra anlegget er synlig to mil unna.

Politi- og brannvesen vil ikke si noe om årsakene til brannen. De regner med at det vil ta tre til fire døgn før brannstedet er såpass nedkjølt at de kan starte tekniske undersøkelser. Bygget forventes å kollapse i løpet av torsdagen.

200 bilar i jättebrand i Märsta: ”Som en masugn” (Expressen)

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.