Garasjeanlegget i Nyjordstubben. Foto: JB

Det begynte å brenne i en bil på Bjørndal i Oslo 05.26 og brannen sprendt seg til to andre biler. Det ble utviklet så mye svart røyk at politiet fant det nødvendig å evakuere 34 personer i boliger i nærheten.

Flere bilbranner på Bjørndal i Oslo – 34 personer evakuert

Mens politiet var i gang med å sikre bevis fra dette brannstedet, begynte det å brenne i et garasjeanlegg ikke langt unna. Der spredte flammene seg og forårsaket store skader på et titall biler.

Politiet tror brannene er påsatt.

Den første brannen begynte i Åslandhellinga. Tre biler fikk store skader og politiet fant det nødvendig å evakuere 34 i nærliggende boliger. Kl 06.30 hadde politiet slukket og drev bevissikring.

Da kommer beskjed om at det brenner i et garasjeanlegg i Nyjordstubben ikke langt unna. Her tar det fyr i flere biler og det meldes om store skader. Politiet og brannvesen måtte i huj og hast avslutte det de holdt på med.

Bilen som ble antent sto inne i anlegget og ilden spredte seg. Politiet snakker om «et titall biler» som er brannskadet, og selve garasjeanlegget er også skadd.

Brannene hadde et større omfang enn det som har vært vanlig. Antenning inne i garasjeanlegg har mye større skadepotensiale enn biler utendørs. I land som Sverige og Frankrike er dette ikke uvanlig.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂