Brannbil under utrykning, Oslo brann- og redningsetat. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix

Brannvesenet slukket natt til mandag en bilbrann i Kurveien i Oslo i et garasjeanlegg under en blokk. Minst 30 personer ble evakuert i en drøy time.

Nødetatene rykket ut natt til mandag etter flere meldinger om brannen i garasjeanlegget på Kjelsås. Klokka 1.15 meldte røykdykkerne at brannen i bilen var slukket, og det ble jobbet videre med å lufte ut røyken fra garasjeanlegget. I 2-tiden var alle de evakuerte tilbake i leilighetene sine. Politiet opplyste til NTB at det ikke var kommet meldinger om noen personskader.

– Vi begynte å få meldinger rundt klokka 0.50 fra flere beboere om kraftig, sort røyk fra anlegget. De kjente til at det var 15–20 biler anlegget, som er under en blokk, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo-politiet til NTB.

Det var ikke fare for spredning av brann til bygningsmassen over garasjeanlegget, men på grunn av all røyken, som var giftig, ble alle beboerne bestemt evakuert på grunn av eksponeringsfare.

Ifølge politiet er det for tidlig å si noe om brannårsak, men personell fra krimvakta følger opp saken.

 

 

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.