Nok en gang har en bil stått i lys lue i Oslo. Denne gangen i et garasjeanlegg på Vestli. Heldigvis kom ingen til skade under brannen, som også førte til at bilen eksploderte. Det er Akers Avis (www.groruddalen.no) som melder dette 9.februar.

Det ble svært dramatisk da en personbil sto i full fyr og flamme i et garasjeanlegg i Ragnhild Schibbyes på Vestli. Bilen eksploderte, men ingen personer kom til skade.

Et raskt søk på internett rundt bilbranner og branner i garasjeanlegg, viser at det er mange biler har stått i lys lue det siste året. Var det bilbranner  like ofte hvis vi ser noen år tilbake i tid? Og hvorfor brenner bilene?

At bilbranner er et alvorlig problem er det ingen tvil om. Ikke minst er det skremmende for de som opplever dette der de bor og folk kan bli alvorlig skadet. Det er ikke slik folk ønsker å ha det i nabolaget.

– Det var veldig dramatisk og bilen som sto ved siden av ble ødelagt. Panseret sto rett i vers, forteller vitner.

– Plater i taket ble ødelagt, men gulvet i leiligheten min ble heldigvis ikke skadet. Jeg har sett mye rart, men dette så ut som på film, sier en beboer.

Politiet har begrensede ressurser og kan ikke alltid prioritere å etterforske  bilbranner.

– Vi har ikke fått sett skikkelig på den fordi vi prioriterer brannen i Sporveisgata på Majorstua, sier han og legger til at de ikke vil ha noen gode svar på hva som har skjedd før i slutten av neste uke.

Men Dahl er trygg på at politiet vil finne ut hva som skjedde i sekundene før bilen tok fyr.

– Det er montert et overvåkningskamera i garasjen og vi håper at det vil gi oss svaret på hva som har skjedd.

Under er det linker til bilbranner og branner i garasjeanlegg i Oslo det siste året som undertegnede fant på nett. Inkludert er den siste bilbrannen på Vestli.  Linken angående «ny bilbrann på tøyen» inneholder tre tilfeller med flere biler involvert.

http://www.groruddalen.no/bil-eksploderte-i-vestli-garasje.4882985-77747.html

http://dittoslo.no/nyheter/ny-bilbrann-pa-toyen-1.5360279

http://groruddalen.custompublish.com/index.php?id=4863618

http://www.lokalavisenfrogner.no/nyheter/evakuert-etter-garasjebrann-1.5735542?localLinksEnabled=fal

http://www.lokalavisen.no/nyheter/14-garasjer-brannskadet-pa-tveita-1.5989921

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/oslo-over-60-personer-evakuert-etter-brann-3200794.html

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.