TV2 kunne i morges melde om to biler som sto i lys lue på Enerhaugen. Mot slutten av nyhetsmeldingen kommer det frem at bilbrannene har vært hyppige i høst. Med vårens og sommerens bilbranner friskt i minne, så ser det ut som om dette er en del av den nye hverdagen.

Enkelthendelser?

 Det er også betryggende at brann og redningsetaten konstaterer at parkerte biler sjelden begynner å brenne av seg selv.

To parkerte personbiler fikk store skader i en brann på Enerhaugen i Oslo natt til torsdag. De to bilene sto parkert i Sørligata. Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 0.47. Brannen ble slukket etter kort tid, men bilene har fått store skader, ifølge politiet.

– Vi antar brannen er påsatt. Parkerte biler begynner sjelden å brenne av seg selv. I dette tilfellet antente den ene bilen den andre. Det har dessverre ikke meldt seg noen vitner til saken foreløpig, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt.

Det har vært mange bilbranner i Oslo de siste ukene. Bare i november er det registrert minst fem over hele byen. I oktober ble det ifølge Aftenposten registrert minst 13 bilbranner.

Bilbrannene har skjedd over hele byen med en viss overvekt sentralt på Oslo øst

http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/krim/to-biler-brant-i-oslo-3644014.html