Fem biler brant i Ulven-området i Oslo natt til mandag den 30. september 2019. I følge politiet er de trolig påsatt. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix.

Fem parkerte biler fikk store skader i en brann i Ulvenveien like ved Østre Aker kirke Oslo natt til mandag. Politiet mistenker at bilene ble påtent.

Politiet i Oslo opplyste først om brann i én bil i Ulvenveien, men opplyste like etter at det var snakk om fem biler.

Brannvesenet fikk den første meldingen om brannen klokken 2.10 natt til mandag.

– Vi fikk flere meldinger om hendelsen. Brannen er slukket. Bilene sto langs veien, sier vaktkommandør Hans Kristian Steen ved 110-sentralen Oslo til NTB.

Ingen pågrepet
– Første patrulje som kom på stedet, meldte om at det brant godt i tre, fire biler, sier operasjonsleder Håkon Nilen i Oslo politidistrikt til NTB. Totalt har fem biler brent.

Han opplyser mandag morgen at fire av de fem bilene er tauet inn for undersøkelser.

– Jeg vil ikke gå inn på hvorfor vi tror brannene har blitt påsatt, sier Nilsen.

Politiet har ikke pågrepet noen i saken.

Ti biler brant i september
Nattens hendelse er den tredje i rekken av bilbranner i Oslo i september. Natt til 6. september brant to parkerte biler i St. Halvards gate i Gamlebyen. Denne brannen spredte seg til en nærliggende bygning.

26. september ble en parkert bil totalskadd i en brann på Skullerud i Oslo. To andre biler fikk også skader i brannen.

Fra starten av 2017 til 1. april i år har vært 123 bilbranner i Oslo som politiet tror kan være påsatt. Det skrev justis- og beredskapsminister Jøran Kallmyr (Frp) i et svar på et skriftlig spørsmål fra Arbeiderpartiets Jan Bøhler i begynnelsen av september.,

– Det antas at en tredel av bilbrannene skyldes tekniske årsaker, en tredel forsikringssvindel, og den siste tredjedelen påsatt som trusler eller skadeverk, skrev Kallmyr.

(©NTB)

 
 

Kjøp T-skjorten «for en bilfri & varmere by» her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.