NTB

Natt til torsdag og på morgenen ble det meldt om fem bilbranner på Kjelsås og Grefsen i Oslo. Politiet ser svært alvorlig på brannene.

Politiet fikk melding om den første bilbrannen klokka 2.15, den andre klokka 3.51 og den tredje i 5-tiden. Klokken 6.20 meldte politiet om en fjerde bilbrann i samme område på Kjelsås. Like før klokken 9 var den femte bilbrannen et faktum.

– Politiet etterforsker brannene, som sees i sammenheng. Politiet ser svært alvorlig på disse brannene i tettbebygd område, sier avsnittsleder Thomas Stange ved etterforskningsavsnittet i Oslo-politiet i en uttalelse.

Tidlig i etterforskningen

Brannene i morgentimene skjedde alle innenfor et relativt lite område. Politiet sier det fortsatt er tidlig i etterforskningsfasen, men at de gjennomfører avhør, innhenter video og gjennomfører tekniske undersøkelser. De ber også om tips fra publikum.

Den tredje bilbrannen skjedde inne i en garasje, og ifølge politiet var det stor spredningsfare både til garasjen og andre biler på stedet.

– Det var en patrulje som oppdaget den i forbindelse med arbeidet på den forrige brannen. Da observerte vedkommende at det brant i en bil i en garasje, sa Schalla-Aasen til NTB like etter klokka 5.

Kort avstand mellom brannene

Nordre Aker Budstikke
skriver at politiet har fått opplysninger om at to personer er sett løpende i retning Nydalen etter den siste brannen og at de undersøker saken.

Den første bilen begynte å brenne i Kurveien, mens den andre bilen som begynte å brenne, sto parkert i Myrerveien. Garasjen som huser den tredje, ligger i Nordstjerneveien. Bil nummer fire sto også parkert i Myrerveien. Avstanden mellom bilene er på bare noen hundre meter. Brann nummer fem var i en bil som sto like ved Grefsen skole, denne ble slukket så raskt at bilen ikke er totalskadd.

– Vi har ikke funnet noen klar årsak, men den sterkeste hypotesen er at de er påsatt, sa Schalla-Aasen torsdag morgen.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.