Åtte biler ble totalskadd etter at det begynte å brenne i enda en garasje i Haugerudveien tidlig søndag morgen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

I løpet av helgen har det brent i tre garasjer i Oslo. Politiet ser ikke brannene i sammenheng.

Åtte biler ble totalskadd etter at det begynte å brenne i en ny garasje i Oslo søndag morgen. Brannen er den tredje garasjebrannen i Oslo på to dager.

Politiet meldte først om brannen klokka 6.20 søndag morgen. En knapp time senere kom meldingen om at brannen var slukket.

Totalt var det 18 garasjeplasser i garasjerekken som tok fyr på Haugerud i Oslo. Politiet uttalte tidligere at de så garasjebrannene i sammenheng, men det blir avvist søndag ettermiddag.

– Vi ser ikke noe sammenheng i brannene, og har ingen opplysninger om det, sier seksjonsleder Rune Skjold for økonomi og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt tilDagbladet.

Han sier samtidig at politiet allikevel etterforsker saken. Politiet jobber blant annet med å gjennomgå videomateriale fra stedene og snakker med vitner.

Ifølge Aftenposten var det på det meste åtte brannbiler og tjue brannfolk som jobbet med å slukke brannen på Haugerud.

I forbindelse med garasjebrannen ble beboere i området bedt om å lukke vinduene. Ingen personer ble skadd.

Før brannen på Haugerud brant det lørdag morgen i en garasjerekke i Ammerudhellinga på Grorud, og lørdag kveld brant fem garasjer på Mortensrud.

Søndag ettermiddag sier politiet at én av brannene kan ha oppstått av tekniske årsaker.

– Vi har gjort undersøkelser på to av stedene. Den ene kan det se ut som har tekniske årsaker. Den andre er usikker, sier seksjonsleder Skjold til VG.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.