Politiet stanset natt til fredag et branntilløp under en bil på Kjelsås i Oslo. Brannen mistenkes å være påsatt.

I samme område har det vært en rekke bilbranner siste døgn.

Ifølge Oslo-politiet var noe påtent under en bil, skriver NTB.

– Dette ble slukket før det spredte seg til bilen. Dette fremstår som ytterligere et forsøk på å antenne brann i kjøretøy, opplyser operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter.

https://twitter.com/oslopolitiops/status/1798856787703062689

Sent torsdag kveld rykket nødetatene ut til nok en bilbrann på Kjelsås.

– Brannen i kjøretøyet er slukket. Den sto parkert utendørs. Det er mistanke om at brannen er påsatt, meldte operasjonssentralen.

 

NTBs fotograf observerte natt til fredag at politiet tok seg inn i en oppgang i en blokk i området.

– Vi kontrollerer en del personer. Beboere følger godt med. Vi mottar en del tips på bevegelser i området. Det er et slikt tilfelle, forteller operasjonslederen til NTB.

Politiet opplyste torsdag at de så alvorlig på de til da fem bilbrannene.

– Politiet etterforsker brannene, som ses i sammenheng. Politiet ser svært alvorlig på disse brannene i tettbebygd område, sa avsnittsleder Thomas Stange ved etterforskningsavsnittet i Oslo-politiet i en uttalelse.

Natt til fredag oppfordret politiet beboere i området rundt brannåstedene til å trekke inn eller hjem fordi det gjorde arbeidet deres vanskelig.

I en oppdatering så opplyser politiet at de har pågrepet en mann i 20-årene i forbindelse med ildspåsettelser på Kjelsås i Oslo natt til fredag.

– Pågripelsen kommer som følge av blant annet vitneopplysninger og politiets arbeid i området, opplyser operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter til pressen.

Hvilken etnisitet den pågrepne mannen har, sier politiet ingenting om.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.