Natt til torsdag ble det meldt om fire bilbranner på Kjelsås i Oslo.

Nærhet i tid og sted gjør at politiet vurderer om det kan være en sammenheng, skriver NRK.

– Vi ser sammenheng med de fire bilbrannene, og sterkeste hypotese er at brannene er påsatt, skriver politiet i en melding til pressen.

Rundt klokken 5 fikk politiet inn melding om en tredje bilbrann i samme område på Kjelsås.

– Vi har fått melding om en ny bilbrann i samme område. Denne bilen står i en garasje, og det er spredningsfare til både denne og til andre parkerte biler. Brannvesenet er på vei, heter det i en oppdatering fra politiet.

Politiet har ikke knyttet noen konkrete personer til brannene, men skriver på X at de ønsker opplysninger om personer som har blitt observert på stedene.

Politiet fikk melding om den første bilbrannen klokka 2.16, den andre klokka 3.51 og den tredje i 5-tiden. Klokken 6.20 meldte politiet om en fjerde bilbrann i samme område på Kjelsås.

– Politiet og brannvesenet er på vei til stedet med flere enheter. Denne brannen ses i sammenheng med øvrige branner i området. Mulig spredningsfare, skriver operasjonsleder Øyvind Schalla-Aasen i en melding til pressen.

https://twitter.com/oslopolitiops/status/1798570751630651834

Det har vært en eksplosiv økning i antall bilbranner i Oslo de siste årene, men lite og ingenting høres fra politi og presse om hva som er årsaken til dette.

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.