Innledningen til langhelgen i forbindelse med Kristi himmelfartsdag ble spesielt varm på Grorud. Det var ikke nok med det varme sommerværet.  Det var noen som  tente på fem biler på Grorud. Dette var innledningen til Kristi himmelfartsdag i Groruddalen. Er «bilgrilling» den nye underholdningen i Groruddalen?

Bildene som er å se på TV2, viser at området hvor disse fem bilene ble «grillet», kun er et par steinkast fra Haugenstua hvor det brant fem biler i april.

Som Groruddalsbeboer, så er det med stigende uro jeg observerer disse brannene som finner sted i år. Hvis jeg tegner en sirkel med radius på 1 km rundt min bolig , så har 10 biler brent innenfor denne sirkelen siden begynnelsen av april. Utvider jeg den til 2 km, så kan jeg telle tyve biler og et garasjeanlegg. Ønsker jeg å ta i litt mer og utvider radiusen til 5 km, så kan jeg legge til ytterligere tre biler.

Hva skal man kalle det når 23 biler har brent i Groruddalen siden snøen smeltet i vår? (Ulven og Helsfyr er riktignok helt i Groruddalens sørlige grenseland.)

 

Dette er bilbranner  i Groruddalen, som er nevnt i media :

Natt til 7. mai brant en bil på Helsfyr.

Natt til 10. mai brant det fem biler på Haugerud så kraftig at de ble totalskadet. I tillegg var fem biler moderat skadet av brann. Samme natt brant det to biler på Ulven.

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/satte-fyr-paa-fem-biler-i-oslo-3508295.html

http://www.ostkantavisa.no/nyheter/bilbrann-ved-bensinstasjon-1.6216465

http://www.groruddalen.no/to-branner-i-groruddalen-i-natt.4918747-77747.html

http://www.document.no/2011/04/bilbranner-pa-haugenstua-i-groruddalen/

www.lokalavisen.no og www.groruddalen.no har søndag 5. juni ennå ikke nevnt bilbrannene på Grorud med et ord!