Det er i lokalavisene man finner nyhetene om hva som skjer i en av Norges største byer, Groruddalen med 120.000 innbyggere.

I natt sto to bilverksteder i brann – politiet tror de er påsatt.

Vanlig politifaglig sjargong holder ikke. Noen fører det som kan beskrives som lavintensiv krig mot samfunnet. Vi kjenner mønsteret fra byer som Malmø. Man tenner på for å skape en tilstand av lovløshet. Det skremmer vanlige mennesker. Dermed får brannstifterne makt og frihet til å operere. Myndighetene blir samtidig svekket. De greier ikke oppklare ene brannen før den neste flammer opp. Dermed minner brannene om en form for geriljakrig, og det er også hva det er: utpsyking av fienden, som er myndighetene og deg og meg.

Sjekk sakene nederst i artikkelen fra groruddalen.no. De sier mye om hvilken vei utviklingen går.

Politiet frykter at brannene på Ulven og Haugerud i natt er påsatt.

Ved 02-tiden natt til i dag fikk politiet melding om brann i to biler ved en garasje i Haugerudveien 38. Garasjeanlegget er brannskadet, mens fem biler er totalskadet. Ytterligere fem biler har moderate skader.

Vitner melder at de har hørt et smell i forbindelse med brannen. Det er også observert en sølvgrå Volvo kjørende fra stedet.

40 minutter senere fikk politiet på nytt melding om brann. Denne gangen sto to biler i full fyr på utsiden av Etterstad Bilverksted, som ligger på Ulven. Verkstedet er totalskadet.

Politiet tror brannene kan være påsatt, men tror imidlertid ikke at de har sammenehng med brannene på Bjølsen i går.

Politiet trenger publikums hjelp i saken. Om du har tips, kontakt krimvakta på tlf. 22 66 99 66.

Voldsom brann på Alnabru
15-åringer banket opp og ranet
Nytt ran på Grorud i natt
Her ble kvinnen (60) ranet
Slått ned av kjærestens familie
Kjedekollisjon på Alnabru
Grorud senter vandalisert
I dag brant det igjen
To mindreårige tatt for kjøp av alkohol
Gutt (20) pågrepet for knivstikkingen

To branner i Groruddalen i natt

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂