Innenriks

Noen er bekymret for at Groruddalen snakkes ned. Ingen trenger å snakke ned Groruddalen, det klarer Groruddalen fint på egenhånd. Her er noen saker fra Akers Avis Groruddalen 27. mai.

Fra lederen:

Pinseaften ble vann- og kloakkanlegget i Tokerudtoppen boligsameie på Vestli tett. Leilighetene ble oversvømt, og i løpet av uka blir det kjent hvor store skadene er. Flere av sameiets leiligheter brukes som hybelhus. Store leiligheter er bygd opp og rommer syv til ti beboere. Sanitæranlegget er på ingen måte dimensjonert for så mange brukere. Det mangler også parkeringsplasser og avfallsmengden øker i flere av Vestli-sameiene.

Første pinsedag fikk vi nok et eksempel på hvorfor uregulert utleie er uheldig. En utleieleilighet har blitt brukt til å dyrke store mengder cannabis i en plantasje.

På avisens bakside blir leserne oppfordret til å være på vakt:

De siste ukene har det vært spesielt mange tyverier av integrert navigasjoinssystem og GPS. Særlig fra Volkswagen og Skoda. Bilene har stått parkert i både gate, gårdsplass og carport. Flere tilfeller med knust rute uten at alarmen er utløst. Politiet mener innbruddene fremstår som proft og målrettet.

De siste dagene har gjerningspersonene vært spesielt aktive på Høybråten, men det er nærliggende å tro at de flytter på seg og andre områder er like aktuelle, melder politiet.

Av andre hendelser som listes opp nevner vi:

Fredag 15.mai rundt klokka 15.00 rykket politiet ut til en melding ved Grorud t-banestasjon om at en kvinne var ranet. Tre gjerningsmenn skal ha stukket fra stedet da det kom to personer gående.

Onsdag 20.mai:

Ran av ansatt som skulle levere dagsomsetningen til Baker Hanson inne på Stovner senter, onsdag kveld.

Innbrudd i kiosken i klubbhuset til Elllingsrud IL. Stjålet brus, moccamaster og sjokolade.

Bedrager på Furuset sykehjem – jaget vekk uvedkommende som hadde vært der og lurt beboere.

Lørdag 23. mai:

Melding om aggressiv tigging på Alna senter.

Brann i tre paller bak Rommen t-banestasjon.

Søndag 24. mai:

Tre oppdrag familieforhold/husbråk.

Ungdommer brøt seg inn i brakke i Jerikoveien.

Mandag 25. mai:

Brann i container ved Ellingsrud skole,

Innbrudd i togvogner på Alnabru.

Blotting, barn i følge med voksen ble utsatt for blotting i Martin Borrebekkens vei.

Tyveri av båt fra henger som stod parkert ved Brobekkveien.

Innbrudd i bedrift – knust vindu og utløst alarm hos EHF Proshop AS i Verkseier Furulundvei.

Innbrudd hos Adidas i Professor Birkelands vei.

Områdeløftet på Lindeberg omtales også i avisen. Vil en lekeplass bøte på det negative i Norges multikulturelle utstillingsvindu?

Åpningen av den nye lekeplassen i Lindeberglia ble en fest hvor taler, grillmat, underholdning og ikke minst leken sto i sentrum.

Artiklene står på trykk i Akers Avis Groruddalen 27. mai.