Akers Avis skriver om en ny dokumentarserie som begynner på NRK1 5. mars. Den handler om Groruddalen og ser ut til å ha en vinkling på hva som er positivt i den multikulturelle dalen. En dal som etniske nordmenn forlater. Omtalen i Akers Avis gir inntrykk av at det bor folk der med flere forskjellige kulturer enn før, men for øvrig er mye likt og trygt. Seriens navn er «Dalen vår.»

– Jeg ble født i et hus på Grorud, og vokste opp i et hus som lå der Grorud senter ligger nå. Det er ganske rart å se på gamle bilder, og se hvordan stedet har utviklet seg, sier han.

Nå bor Bjørn og Grete i et flott hus rett ved Lillomarka, og de bruker marka mye. Bjørn er aktivt medlem av Lillomarka O-lag.

– Det er flott at vi får vist fram marka på denne måten. Det er så fint å ha naturen så nærme, forteller den aktive pensjonisten, som i tillegg til å være tidligere norgesmester i bryting, også var med i OL i Helsinki i 1952.

———————-

I serien møter vi Bjørn og Grete, Heidi som er svømmetrener i SK Speed og journalist i Akers Avis Groruddalen, politimannen Masood, en dansegruppe med bare jenter og Walid som går på skole i dalen. Selv om ekteparet Larsson trives godt på Ammerud, er det et par ting de kunne tenke seg i nærområdet.

– Kino. Det savner vi. Vi hadde jo Edda kino her før, men nå er det ingenting i nærheten. Det hadde vært fint med en slik møteplass, sier Bjørn.
Grete er enig. Hun kunne også tenke seg en kafé.

– En kaffebar hadde vært fint, spesielt for ungdommen. Så slipper de å dra helt til byen, smiler hun.

På baksiden av samme avis får vi nok en gang et innblikk i en brutal virkelighet i Grouddalen. Politiet advarer mot lommetyver på busslinje 31. De opplyser om at slåssing, ran og tyverier er vanlig på denne bussruten gjennom Groruddalen.

På tre dager har tre personer fått frastjålet verdisakene sine på 31-bussen. Nå advarer politiet mot lommetyver.

—————-

31-bussen, som går mellom Snarøya og Grorud døgnet rundt, har flere ganger vært åsted for kriminalitet. Bråk, slåssing, ran og tyverier er slett ikke uvanlig og i høst har politiet hatt spanere på bussen for å forebygge.

Det er å anta at det skal mer til enn fin natur og kaféer for at folk skal trives.

http://www.groruddalen.no/grete-og-bjoern-viser-fram-marka.5172822-77747.html

http://www.groruddalen.no/-vaer-oppmerksom-paa-bussen.5172797-77747.html