I helgen var det igjen væpnet personran ombord i en buss i Groruddalen. En somalisk gjeng er mistenkt for ranet.

Ved 04.30-tiden natt til lørdag var 26-åringen på vei hjem fra byen. 31-bussen går hver time gjennom hele natta – hele uka gjennom. Mannen satte seg ned, og like ved ham satt en guttegjeng med somalisk opprinnelse.

– De oppsøkte ham, og tok mobiltelefonen. Da mannen forsøkte å ta den tilbake, ble han truet med noe som liknet et elektrosjokkvåpen, forteller politiførstebetjent Line Henriksen ved Stovner politistasjon.

Akers Avis skriver om at det har vært flere personran, voldsepisoder og grove tyverier tilknyttet offentlig kommunikasjon siden nyttår. Buss 31 har ofte vært åsted for hendelsene. For folk som har fulgt med i Akers Avis’ dekning av ran, så var dette også et omfattende problem også i fjor. Leder i Høyre bydel Alna, Grete Horntvedt tok til orde for natteravnordning for å gjøre hjemveien trygg fra offentlig kommunikasjon.

Siden nyttår har Akers Avis Groruddalen omtalt en hel rekke personran, voldsepisoder og grove tyverier tilknyttet offentlig kommunikasjon i Oslo. Som regel har 31-bussen vært innvolvert. Line Henriksen forteller at ruta mellom Snarøya og Grorud har blitt en utfordring.

– Det har vært noen runder med 31-bussen, og vi mistenker at det er én somalisk guttegjeng som står bak. I tillegg kan være mørketall, altså folk som har blitt utsatt for noe kriminelt, men som ikke har anmeldt det til oss.

Ledelsen i selskapene som har ansvar for busstrafikken ser ikke ut til å skjønne hvor alvorlig folk opplever det å  bli truet med våpen, utsatt for vold og bli ranet. Når væpnede ran og bruk av vold på offentlige transportmidler ikke blir ansett som spesielt alvorlig, da må noe være alvorlig galt.

Unibuss har ansvaret for bussene og det er deres sjåfører som leies inn til å kjøre bussene. Kommunikasjonssjef, Merete Agerbak-Jensen, synes det er leit om folk blir redd for å ta buss på kveldstid.

———————-

Pressetalsperson i Ruter, Sofie Bruun, poengterer at de ikke opplever tilfellene på 31-bussen som spesielt alvorlig.

Situasjonen i Groruddalen skal ikke være værre enn andre steder. Selvom ran og vold ikke regnes som spesielt alvorlig, så er det  grunn til å tro at personran og vold ombord på kollektivtransport i Oslo er et fenomen som rammer hardt og brutalt flere personer i året.

Vis meg den personen som blir utsatt for et voldelig ran, som etterpå ser på hendelsen som ikke spesielt alvorlig.

 

http://www.groruddalen.no/ranet-med-vaapen-paa-31-bussen.5052313-160795.html

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂