Mandag 4.juni kan vi igjen lese om ran i Groruddalens lokalavis, Akers Avis. . Denne gangen på grensen mellom bydel Stovner og Alna. Det er minoritetsungdom som stjeler mobiltelefonen fra Tore Nilsen, som er rullestolbruker.

– Jeg skulle i butikken på en lørdag i rundt halv fire-tiden. Da mobilen min ringte kjørte jeg inn på siden av veien for å prate ferdig. Plutselig tar noen mobilen ut av hånden min, jeg snur rullestolen min og da ser jeg to gutter løpe oppover veien, forklarer Tore Nilsen.

I et forsøk på å få sympati med guttene, ropte han etter dem at han er avhengig av mobiltelefonen sin.

– Der har jeg mange viktige telefonnumre som er helt avgjørende for meg som sitter i rullestol. Men guttene bare lo og løp videre, sier Nilsen.

Ingen respekt
Rullestolbrukeren beskriver de to guttene som ikke-etnisk norske og i en alder av rundt 15 år.

Tore Nilsen mener å se noe som ikke politiet ser. Han påpeker at ranet av mobiltelefonen ikke er et enkelttilfelle, slikt inntreffer jevnlig. Tore Nilsen er også oppgitt over ledende folk i bydelen som skryter over hvor flott Furuset og områdene rundt er blitt.

Tore Nilsen mener ledende folk i bydelen hele tiden skryter av hvordan Furuset og områdene rundt er blitt så flotte. Han mener mobiltyveriet han selv opplevde, er étt av flere i løpet av flere uker.

– Det synes ikke jeg er flott og rolig. Da vil jeg i så fall fortsette å bo her, for hvordan er det da på andre steder, undrer Nilsen.

Stasjonssjef Espen Aas ved Stovner politistasjon har ikke inntrykk av at det foregår mye kriminelt i spesielt Haugenstua-området. Han bekrefter at grovt tyveri på person på offentlig sted er et økende problem i Oslo, men erfarer at sjansene for å bli utsatt for noe slikt er størst i de sentrumsnære områdene.

Stasjonssjef Espen Aas ved Stovner politistasjon omtaler det å rappe ting ut av hendene på folk, som en trend i Oslo.

Stasjonssjefen tror det å rappe verdisaker ut av hendene til folk er blitt en ny trend i Oslo det siste året, i tillegg til tendensen der «ekspert»-tyver lurer verdisaker ut av lommen eller vesken din – uten at du merker det.

På Karihaugen i bydel Alna ble det begått et væpnet ran av en bensinstasjon. Denne gang en ung etnisk-norsk mann.

Ranet skjedde med 06.30-tiden. Den etnisk norske 23-åringen tok seg inn på bensinstasjonen og truet betjeningen med en kniv.
– Raneren kom seg unna med et mindre pengebeløp, men etter to timer ble han pågrepet i sitt eget hjem på Furuset, opplyser politiførstebetjent på Stovner politistasjon, Line Henriksen til Akers Avis Groruddalen.

Ingen kom fysisk til skade under ranet. På grunn av gode beskrivelser klarte politiet å finne fram til mannen i løpet av kort tid.

http://www.groruddalen.no/rullestolbruker-frastjaalet-mobilen.5060422-77747.html

http://www.groruddalen.no/shell-karihaugen-ranet-med-kniv.5061203-77747.html

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂