Nytt

Lørdag 18.januar går en ung gutt av bussen ved Bjerkebanen i Groruddalen. Han blir regelrett banket opp og frastjålet jakken han har på seg.

19-åringen tok nattbussen hjem fra byen. Han gikk av ved Bjerkebanen, og på vei hjem i retning Refstad ble han meid ned bakfra av to eller tre menn.

Det eneste ranerne fikk med seg var guttens mørkeblå vinterjakke. 19-åringen kom seg fra det hele uten store fysiske skader.

– Han ble mørbanket, men han fikk ingen alvorlige fysiske skader, bekrefter jourhavende etterforsker på Stovner politistasjon.

Nøyaktig en uke senere går en gutt av bussen ved Aker sykehus, som ligger i nærheten av Bjerkebanen. Han blir truet med kniv av to menn av utenlandsk opprinnelse. De forlater åstedet med diverse verdigjenstander. Politiet ønsker ikke å bekrefte at det dreier seg om samme gjerningsmenn.

Natt til søndag ble Bydel Bjerke på nytt åsted for en stygg ransepisode. En ung gutt gikk av bussen på Aker sykehus. Ved undergangen ble han oppsøkt av to menn som truet ham med kniv.

– De fikk med seg diverse verdisaker, men gutten ble ikke skadet, sier politiet.

Knivranerne er av utenlandsk opprinnelse og mellom 18 og 25 år.

Ser likhet

Det gikk akkurat én uke og én time mellom hvert ran. Selv om politiet ikke ønsker å bekrefte at det dreier seg om de samme gjerningspersonene, ser de likheter mellom ugjerningene.

http://www.groruddalen.no/banket-opp-og-ranet.5027410-77747.html