Oslo var i helgen rammet av det som kalles en bølge av personran. 15 personran ble registrert og det multikulturelle utstillingsvinduet, Groruddalen, slapp ikke unna. Ikke overraskende er de mistenkte gjerningsmennene av såkalt flerkulturell bakgrunn.

Politiet registrerte 15 personran i Oslo i helgen. Fire av tilfellene fant sted i Groruddalen, og nå jakter politiet på gjerningsmennene.

Hendelsene i dalen skjedde fredag og lørdag kveld. På Årvoll har tre ungdommer blitt ranet på kniv, mens en 16 år gammel gutt ble ranet på Grorud.

I tillegg ble en 15 år gammel gutt banket opp av fire gutter på Årvoll, men politiet vet foreløpig ikke om denne hendelsen har noe å gjøre med ranssakene.

– Vi leter etter gutter eller unge menn. De har pakistansk eller østlig utseende. De skal være forholdsvis høye og spinkle: Den ene er drøyt 180 centimeter, mens den andre skal være rundt 190 centimeter. En av dem går med en brun jakke med pelskrage, forteller politiførstebetjent Line Henriksen til Akers Avis Groruddalen.

Det oppfordres til å ikke hause opp stemningen. Unødvendig frykt må ikke finne sted. Det må ikke bli slik at man ikke våger å sende ungdommene ut av hjemmet.

SaLto-koordinator i bydel Bjerke, May Britt Grunnaleite, forteller at bydelen er i gang med å følge opp ofrene som har blitt ranet.

Like etter ranet på lørdag, oppsøkte natteravnene åstedet. Grunnaleite er opptatt av situasjonen ikke må hauses opp unødvendig, slik at folk ikke tør å sende ungdommene sine ut døra.

– Vi ønsker ikke at det skapes unødvendig frykt. Bydelen ser selvfølgelig veldig alvorlig på dette, og vi kommer til å bistå både ofrene og politiet i fortsettelsen, avslutter hun.

Personran er regelmessig registrert i Groruddalen de siste årene. Hvor går grensen for frykt når det gjelder grove og voldelige personran?

 

http://www.groruddalen.no/fire-ungdommer-ranet-i-helgen.5321593-77747.html