Mandag ble en hektisk dag for politiet i bydel Grorud. På kvelden ble en ung gutt ranet på Ammerud, ikke lenge etter ble to unge gutter ranet på Grorud. Senere på kvelden barket flere ungdommer sammen inne på Grorud senter.  Det må ha gått hardt for seg, for flere politipatruljer måtte til for å få kontroll på situasjonen.

Mandag kveld ble først en ung gutt ranet på Ammerud. Like etterpå ble to unge gutter ranet på Grorud – politiet mener de samme personene står bak begge ranene.

Noe senere brøt det ut full slåsskamp mellom flere ungdommer inne på Grorud senter. Dette skjedde som en følge av ranene. Flere politipatruljer rykket ut for å få kontroll på situasjonen.

Flere av ungdommene er siktet for ran, og de er under 18 år. En skal være under strafferettslig alder.

– Vi har siktet flere ungdommer for ranene som ble begått. Vi tror det er samme gjerningsmenn i begge tilfellene. Dette er alvorlige saker med lang strafferamme, sier jourhavende etterforsker på Stovner politistasjon, Line Henriksen.

Gjerningsmennene bak ranene skal være ungdommer under 18 år. Henriksen ønsker ikke å gå ut med hvor mange gjerningsmenn det dreier seg om, men minst en av disse skal være under strafferettslig lavalder.

Ranerne har vist en svært truende oppførsel og fikk med verdigjenstander. Det blir også opplyst om etnisk bakgrunn.

Ranerne skal ha truet sine ofre med at de bar kniv, men politiet er foreløpig usikre på om de var i besittelse av kniv. Gjerningsmennene fikk blant annet med seg ipoder og mobiltelefoner. De skal ha somalisk bakgrunn.

http://www.groruddalen.no/personran-og-slaasskamp-paa-grorud.5020933-77747.html

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂