Syv unge gutter har blitt truet med kniv, holdt fast og ranet torsdag kveld i Oslo. To gutter er nå pågrepet.

Det var torsdag kveld en veritabel ransbølge på et avgrenset område vest i Oslo: Syv ungdommer ble ranet av det som trolig er én og samme gjeng. Fem av ranene skjedde på Vinderen.

Like før kl. 22.00 melder politiet at to gutter er pågrepet etter ranene. Politiet jobber mot flere pågripelser i saken.

I tillegg har det vært et syvende ransforsøk i samme område. Den første meldingen om ran kom klokken 1845. Minst en av guttene er 14 år. De skal alle være uskadde.

Ingen er pågrepet etter at sju personer i løpet av kort tid ble truet med kniv og ranet vest i Oslo. De fleste ranene ble begått på Vinderen, melder politiet.

Det ble først meldt om tre episoder med få minutters mellomrom. I en av disse episodene klarte offeret å komme seg unna uten å bli frastjålet eiendeler.

Deretter meldte politiet om enda flere ran.

– Vi har nå kommet i kontakt med ytterligere fire ungdommer som har blitt ranet i området Vinderen, tvitret politiet like før klokka 21.30.

En av disse ungdommene er 14 år gammel, og to av disse fire har i likhet med et annet ransoffer blitt frastjålet ørepropper av typen airpods. Disse har en verdi på rundt 1.800 kroner. (NTB)

Ofrene har kontaktet politipatruljer i området, flere av dem sammen med foresatte. De turte ikke kontakte politiet like etter ranene, grunnet frykt for hevn fra gjerningsmennene.

– De har blitt truet verbalt til ikke å kontakte politiet, og sånn som vi tolker det, har de sagt fra til foreldrene sine etter hvert, sier operasjonsleder Vidar Pedersen til NTB.

Pedersen bekrefter at politiet har hentet inn videobilder fra området, og på T-banen fra Majorstuen til Vinderen, som de mener ungdommene har benyttet seg av. Politiet har avhørt de to første ransofrene.

Har mistenkte

Politiet har dannet seg et bilde av hvem som kan stå bak ranene.

– Vi har noen i kikkerten, uten at jeg vil si noe mer enn det per nå, sier Pedersen til NTB klokka 21.40.

Til VG sier han at politiet jakter på fire gjerningsmenn, som beskrives som rundt 16 eller 17 år gamle. To av disse har blitt beskrevet som afrikanske, mens de to andre beskrives som noen med opprinnelse fra Midtøsten.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂