Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Etter seks ran og ett ransforsøk på få timer torsdag kveld råder politiet i Oslo folk til ikke å gå alene. To gutter på 13 og 14 år er pågrepet og overlatt til barnevernet. Politiet søker flere gjerningsmenn.

Politiet tror ranene på Vinderen og Majorstuen i går ble utført av medlemmer av en gjeng som holder til i området, skriver Aftenposten.

Noen av ofrene var så unge som 14 år. Dette er politiets råd etter ranene:

– Vi råder ungdommer til å gå sammen. Da er dere trygge. Vi ber også alle som blir utsatt for et ran om å kontakte politiet med en gang, sier oppdragsleder Kristin Berggård i Oslo-politiet.

Flere av ransofrene tok først kontakt med foreldre. Politiet fikk beskjed senere, men understreker nå at sekunder kan være avgjørende:

Begge de pågrepne etter ranene er kjenninger av politiet, og er tidligere tatt for lignende forhold. Gjerningsmennene er trolig involvert i en gjeng som holder til i området, opplyser politiet til Aftenposten.

Politiet kan ikke si sikkert hvor mange som har vært involvert i ranene. Alle de fornærmede er avhørt.

Barnevernet

De pågrepne er under kriminell lavalder og derfor er det ikke aktuelt for politiet å avhøre dem.

– Men de foresatte er kontaktet og vi prater nå med guttene sammen med dem, forteller operasjonsleder Tor Grøttum til NTB.

Barnevernet er koblet inn.

– Dette er en såpass alvorlig sak at vi vil samarbeide med barnevernet og andre instanser for å se hvilke tiltak vi kan sette inn, sier operasjonslederen.

 

Kjøp billetter til Katie Hopkins her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂