Nok en gang har det vært masseslagsmål i Oslo. For de som lurer på motivet, så er det hovedsakelig narkosalgterritorium det står om. Oslo har rundt 100 gjenger som alle skal «beskytte» sitt område slik at ikke andre narkoselgere får innpass. I tillegg til at de terroriserer nabolaget og begår annen kriminalitet som vold og ran.  NRK skrev i august:

Politiet i Oslo opplever at det i disse ungdomsmiljøene er en veldig lav terskel for å ty til vold. Raymond Johansen forteller at det er flere ulike gjenger som slåss over narkotikasalget i hovedstaden.

– Det er flere ulike gjenger. Politiet har opplyst til oss at det er i underkant av 100 gjenger, forteller Johansen til NRK.

Rodeløkka er et knapt steinkast unna Dælenenga stadion hvor en gutt ble brutalt ranet av en gjeng for en drøy uke siden:

– Det skal ha vært 12-15 gutter av nordafrikansk eller somalisk opprinnelse som gikk løs på en gutt, sier operasjonsleder Christian Engeset i Oslo politidistrikt til NTB.

I masseslagsmålet på Rodeløkka ble flere skadd og politiet kunne derfor pågripe flere involverte. Det skjer nok ikke så ofte, for som regel har alle løpt sin vei innen politiet kommer.

rodelokka3

rodelokka2

Store deler av Rodeløkka har gammel trehusbebyggelse med høye boligpriser. Men områdene rundt er ikke fullt så hyggelige lenger. 

Aftenposten