Politisperring på Oslo S. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

En person ble skadd i et masseslagsmål på Oslo S lørdag kveld. Politiet beslagla en machete. På Majorstuen ble flere ungdommer ranet.

Etter en voldelig fredagskveld, fikk politiet nok å henge fingrene i også lørdags kveld. Se også sak under.

Åstedet for en av hendelsene var Oslo S, et område øst i Oslo sentrum der det ofte meldes om slåssing, vold og bråk. Som regel er rivaliserende gjenger av innvandrere involvert.

Like før midnatt lørdag rykket politiet rykket ut med flere patruljer til Oslo S,  etter melding om slåsskamp mellom flere ungdommer.

NTB melder om saken, og det berettes om bruk av svært skremmende våpen:

– En person er lettere skadet, kutt i finger. Vi har kontroll på en rekke personer og har også tatt beslag i en machete på stedet, opplyser operasjonsleder Gjermund Stokkli.

Ungdommer ranet på Majorstuen

Også litt tidligere på kvelden måtte politiet rykke ut etter melding om grov kriminell adferd fra ungdommer. Denne gangen på Majorstuen, lenger vest i Oslo.

Ifølge NTB har politiet der kontroll på to mistenkte tenåringsgutter, etter at flere unge mennesker hadde blitt utsatt for ran tidligere lørdag.

Det skal dreie seg om seks fornærmede i alderen 13 til 15 år, men politiet utelukker ikke at det er flere.

De seks skal ha blitt truet til å vipse penger til de to mindreårige guttene. Hendelsene skjedde ulike steder på Majorstuen lørdag ettermiddag ved 16-tiden.

Politiet forteller at de mistenkte skal ha opptrådt på en slik måte at de fornærmede har oppfattet dem som truende.

Dette er en svært skremmende opplevelse for så unge personer, og kan skape varig frykt for å ferdes ute i det offentlige rom.

Politiet har opprettet sak, og barnevernet er varslet.

Les også: 

Mann ble truet med øks og ranet på Torshov i Oslo

Ny bok fra Document: Bestill i dag!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.