Travel påskehelg for politiet i Oslo – ranssakene har stått i kø. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Det virker som om Oslo er rammet av en omfattende rans- og voldsbølge nå i påsken.  Ikke før har politiet rykket ut til en stygg machete-sak på Hasle søndag kveld, før de senere på kvelden må ta seg av en serie ran og ransforsøk på T-banen.

Verken påskehøytiden eller korona-epidemien har lagt noen demper på den trangen enkelte har til å angripe, true og rane andre mennesker i hovedstaden.

Det hele blir enda verre ved at det i mange av tilfellene er benyttet stikk- og huggvåpen.

Nå melder NTB om enda mer av dette i Oslo denne søndagskvelden:

«De siste timene har det blitt gjennomført flere ran og ransforsøk mot unge personer langs T-banestrekningen mellom Majorstua og Smestad, ifølge politiet.

Politiet skriver på Twitter at de har mye ressurser på sakene.

Det er foreløpig ikke kjent hvor mange som skal være ranet eller om noen er skadd. Det er heller ikke kjent hvor mange ranere det er snakk om.»

Politiet opplyser til VG om fire tilfeller: Et tilfelle på Vinderen klokken 19.40 og et klokken 20.30, et på Smestad 20.15 og et på Majorstuen.

» Vi tror det er flere av de samme personene som går igjen. Det kan virke som en større gjeng der oppe. Gjennomgående beskrives gjerningspersonene av vitner som unge med utenlandsk opprinnelse. Det er spesielt en vitnebeskrivelse som går igjen av en mørkhudet mann på ca. 1,95 meter, som er mørkt kledd, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til VG.»

Både langfredag påskeaften og 1. påskedag har vært preget av denne typen stygge hendelser i hovedstaden. Den siste hendelsen fant sted tidligere søndag kveld, i bydelen Hasle. Der ble også det bortimot groteske huggvåpenet machete brukt i situasjonen.

Politiet arbeider med oppklaring av de ulike sakene.

(Saken er oppdatert per kl. 2243).

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.