Nok en påskekveld der politiet rykker ut til stygge ran i Oslo. Illustrasjonsfoto fra tidligere aksjon i byen.  

Påskehelgen i Oslo er delvis preget av stygge ran. Langfredag ble to unge menn ranet – med machete. Påskeaften ble nok en ung mann ranet i byen, denne gangen med kniv. Alle disse tre ranene har mye til felles. Kan Oslo stå overfor en ny ransbølge?

 

Politiet har hatt det til dels travelt i Oslo i det som skal være en fredfylt og rolig helg. Både fredag og lørdag har man rykket ut til  stygge, væpnede ran. Document omtalte hendelsen natt til lørdag.
Det er NTB som sent natt til søndag melder om at en mann i 20-årene er ranet i Oslo. De to gjerningspersonene skal ha truet ham med kniv.

Politiet ble varslet om ranet, som skjedde i Helgesens gate på Sofienberg klokka 1.20. Mannen ble frastjålet en mobiltelefon da to ranere truet ham med en kniv.

– Vi søker etter gjerningspersonene som er beskrevet som unge, mørke i huden og svarte/mørke klær, skriver Oslo politidistrikt.

Beskrivelsen av gjerningspersonene er nokså sammenfallende disse kveldene. Fredag var det også snakk om mørkkledde, mørkhudede menn. I begge tilfeller var det trussel med farlig våpen, henholdsvis machete og kniv. Det er så langt likevel ikke holdepunkter for at det er snakk om samme ransmenn.

– Vi har flere patruljer i søk, sier operasjonsleder i politiet, Guro Sandnes til VG.

Per natt til søndag kl. 2.20 er det ikke kjent at noen mistenkte er anholdt i noen av de tre aktuelle sakene.

Kjøp Halvor Foslis bok her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.