Ranerne gir politiet nok å henge fingrene i selv på påskeaften. Illustrasjonsfoto fra en annen bydel i Oslo.Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Første melding om ran kom inn til politiet klokka 23.30 fredag kveld. En ung gutt var blitt ranet med machete av tre unge menn i Maridalsveien på Tåsen i Oslo.

Ifølge politiets beskrivelse skal det ha vært tre menn i begynnelsen av 20-årene, mørkhudede og som snakket norsk. De hadde mørke klær.

En halv time senere fikk politiet melding om nok et machete-ran av en ung gutt, denne gang på Bratlikollen T-banestasjon.

Denne gang skal det ha vært to menn, ifølge politiet trolig i starten av 20-årene og som var mørkhudet og snakket norsk. Begge skal ha hatt svarte jakker, men den ene hadde hvit bukse.

Det er uklart om det er de samme personer som begikk de to ranene. Men begge ranene fant sted i nærheten av T-banestasjoner, og avstanden mellom de to ranstedene utelukker ikke samme ransmenn.

Kjøp Halvor Foslis bok her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.