Skjermdump fra TV2.no

Politiet jakter på to gjerningsmenn etter et voldelig knivran i Bærum, meldte flere medier tirsdag. Politiet var tydelige på at de lette etter «to mørkhudede gutter», men det lot TV 2 som om de ikke hørte.

En mann ble slått, truet med kniv og ranet bak en 7-Eleven-kiosk og en bensinstasjon på Kolsås klokken 22.30 mandag.

Mannen fikk skader i ansiktet og er ifølge politiet sterkt preget. Politiet omtaler ranet som stygt.

– Det er snakk om en mann i 20-årene som sier han ble kontaktet av det han beskriver som to gutter, på en tilforlatelig måte. Han har forklart at de deretter dro eller slo ham i bakken, slo ham i ansiktet og truet med kniv før de tok fra ham noen verdisaker og løp fra stedet, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.

De to gjerningsmennene løp ned mot en elv bak bensinstasjonen, og Jøkling håper noen i området kan ha sett noe.

(…)

– Vi har også fått en forholdsvis vag beskrivelse av det som skal være to mørkhudede gutter på 170–175 centimeter. De kan ha afrikansk bakgrunn, men begge snakket vanlig østlandsdialekt, opplyser Jøkling. (NTB)

TV 2 gjengir en tweet fra oslopolitiet:

Men 13 minutter senere la politiet i Oslo ut enda en tweet om ranet. Av den andre meldingen fremgår det tydelig hva politiet etterlyser:

Politiets etterlysning av «to mørkhudede gutter» er imidlertid ikke interessant for TV 2, som til gjengjeld fokuserer på at de mistenkte snakket flytende østlandsdialekt:

«– De to guttene var forholdsvis tynne og snakket flytende østlandsdialekt. De var rundt 170-175 centimeter høye, sier operasjonslederen.

Politiet ønsker nå tips fra publikum som kan ha sett personer som passer denne beskrivelsen.»

Man etterlyser to gutter som snakker østlandsdialekt – i forbindelse med et ran som har skjedd på Østlandet.

Det kan bare være et spørsmål om tid før man – ved hjelp av TV 2s sylskarpe signalement – hanker inn de to ranerne.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.