Postkontoret på Helsfyr i Oslo ble lørdag utsatt for et væpnet ran. Ansatte ble truet til å gi fra seg et ukjent pengebeløp. Politiet jakter tre gjerningsmenn.

I 19-tiden opplyser politiet til NTB at det operative søket etter gjerningspersonene er avsluttet. Politiet har ikke et bestemt miljø eller navngitte personer på blokka, og ber om tips fra publikum.

– Vi har videobilder av tre gjerningspersoner, og ber om tips fra folk som kan kjenne igjen klærne disse personene har på seg, sier Kenneth Wilberg, seksjonsleder i etterforskningsseksjonen organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

Oslo 20210522.
Politiet etterlyser tre gjerningspersoner og en bil som har blitt brukt i forbindelse med ranet.
Foto: Politiet / NTB

– Vi har fått klarhet i hvor mye de fikk med seg. Det var et mindre pengebeløp, sier Wilberg.

Politiet setter tyveri av kjennemerker på et kjøretøy i Agmund Bolts vei i sammenheng med ranet. Bilen gjerningsmennene har benyttet har trolig dette skiltet på bilen.

Søndag kveld går det etter forholdene bra med de ansatte som opplevde ranet, ingen av dem ble fysisk skadd.

Dramatisk ran

Det dramatiske ranet skjedde like etter 9.30-tiden.

– De ansatte kom på jobb, hvor de ble møtt av tre personer på utsiden. De truet seg inn i lokalet, med det de ansatte beskriver som pistol. De ble truet til å gi fra seg et pengebeløp, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Innsatsleder Kjell Jan Kverme forteller til TV 2 at de ansatte satt fast med håndjern da politiet kom til stedet

Ber om tips

– De flyktet fra stedet, på ukjent måte. Her er vi interessert i tips fra publikum dersom noen har sett noe av interesse. Terskelen er lav, sier Pedersen.

Han ber eventuelle vitner om å ta kontakt på telefon 02800. Ingen ble fysisk skadd i ranet, men Pedersen sier at hendelsen var dramatisk for de ansatte.

– Klart det går inn på det psykiske, så de blir ivaretatt. Vi jobber nå med å sikre spor, både fra videoovervåking og omfattende undersøkelser på åstedet.

Klare beskrivelser av gjerningsmenn

Mennene beskrives som av østeuropeisk opprinnelse, og politiet går ut med en forholdsvis detaljert beskrivelse av de tre antatte gjerningsmennene.

En mann som er anslått å være 50–55 år, er 175–180 centimeter, skallet og med tynn bart. Han brukte grønn jakke, lysebrun bukse og sort paraply, skriver Avisa Oslo.

Raner nummer to er en cirka 60 år gammel mann som haltet. Han er lys i huden med hvitt fippskjegg og iført sort jakke. Raner nummer tre var en mann iført mørke klær.

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.