Politiet leter etter to gutter etter at en mann i 20-årene ble slått, truet med kniv og ranet i Bærum mandag kveld.

Politiet fikk melding om ranet, som skjedde bak en 7-Eleven-kiosk og en bensinstasjon i Brynsveien på Kolsås klokken 22.30.

– Det er snakk om en mann i 20-årene som sier han ble kontaktet av det han beskriver som to gutter, på en tilforlatelig måte. Han har forklart at de deretter dro eller slo ham i bakken, slo ham i ansiktet og truet med kniv før de tok fra ham noen verdisaker og løp fra stedet, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.

De to gjerningsmennene løp ned mot en elv bak bensinstasjonen, og Jøkling håper noen i området kan ha sett noe.

– Vi kommer også til å samle inn video fra kameraer i området, legger han til.

Politiet har søkt med hunder i området, og Jøkling sier de fleste av gjenstandene som ble tatt, er kommet til rette.

– Vi har også fått en forholdsvis vag beskrivelse av det som skal være to mørkhudede gutter på 170–175 centimeter. De kan ha afrikansk bakgrunn, men begge snakket vanlig østlandsdialekt, opplyser Jøkling.

Operasjonslederen sier de prioriterte å få sendt ransofferet til undersøkelse og behandling på legevakt, og at de derfor ikke har fått snakket særlig detaljert med ham ennå. Mannen var påført skader i ansiktet i forbindelse med ranet, som Jøkling beskriver som stygt.