Lysaker stasjon. Foto: Kjetil Ree / Wikimedia Commons.

Asfaltjunglene i Bærum er ikke nødvendigvis så mye tryggere enn Oslo sentrum lenger – forøvrig i likhet med andre norske provinstettsteder.

VG skriver at to unge gutter natt til lørdag ble ranet av to gjerningsmenn av utenlandsk opprinnelse etter å ha gått av en buss ved Lysaker stasjon.

Ransmennene, som fikk med seg telefoner klokker og en jakke, øvet nokså kraftig vold, ifølge polititalsmann Tor Jøkling:

– Da politiet kom til stedet fortalte guttene at hadde blitt slått gjentatte ganger i ansikt og hode. De hadde ikke sett våpen, men var utsatt for knyttneve-vold. Den ene gutten fortalte at de suste i hodet på ham. Han hadde problemer med å se på det ene øyet. Da politiet var der, begynte den andre å blø fra nesen.

– Beskrivelsen av de to er litt vag. Det som er klart er at det dreier seg om to ganske unge menn, trolig rundt i 18-19-årsalderen. De beskrives som av utenlandsk opprinnelse, den ene beskrives som helt mørk i huden. De skal ha hatt buff foran ansiktet. Det er ukjent om de snakket norsk eller et annet språk, sier Jøkling.

Når mange mennesker kommer fra voldelige samfunn til Norge, blir også Norge mer voldelig. Fotballspilleren Zlatan Ibrahimovic sa: «Du kan ta gutten ut av ghettoen, men du kan ikke ta ghettoen ut av gutten!». Det som gjelder for ghettoen, gjelder også andre «shitholes».

Dessverre ser det ut til at man ikke alltid bringer sivilisasjonen til gutten ved å ta gutten til sivilisasjonen. Det er lettere å rive ned enn å bygge opp. Norske politikere klarte å rive den offentlige tryggheten ned på ca. én generasjon. På en generasjon til får de kanskje redusert den ytterligere. Det er ikke så lett å få øye på hva vi får i retur som oppveier for det.

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂